Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2021 18:53 - русоффилските лъжи, и уйдурми...
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 2975 Коментари: 13 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Русофилските лъжи за създаване на българска държава

на 3 март 1878 г. 03.03.2021г. 10:05ч. 

Янко Гочев, историк и юрист

 

Отново е 3 март и отново всички русофили историци и политици от всякакъв цвят и спектър в общ антибългарски хор започват да заблуждават и лъжат българския народ за събитията, случили се в Сан Стефано преди 143 години на 19.02.1878 г. (ст.ст.).

 Русофилската интерпретация на историческите събития от миналото ни създава винаги една дълбоко погрешна и невярна представа за много събития и личности в българската история. Всъщност русофилският модел на нейното интерпретиране не е научен. Това е антинаучна комбинация, в която влизат внушения, удобни за руската пропаганда, много често обидни за българите (примерно Левски е предаден от целия народ, който нищо не направил да го спаси!?), манипулации, фалшификации и откровени лъжи и дори създаване на неверни "исторически факти" (например за участие на българи на церемонията при подписване на прелиминарния договор в Сан Стефано),
без същите да са отразени в документи.

Крайният резултат е формиране на изцяло погрешна и невярна представа за българското историческо минало, с която постоянно се облъчват българите,
за да бъдат превърнати в послушни за Москва русофили антибългари. 

Прилага се всъщност това, към което се е стремял българомразеца ген. Николай Игнатиев и това, което той е записал на страниците на "Записките" си. Те са публикувани на български език още през 1986г., но почти никой от официалните историци не чете. А трябва, защото под перото на този голям българофоб излизат следните признания за целите на руската имперска политика по Източния въпрос и спрямо българите:

"За да бъде властта ни здрава и да не изисква постоянно извънредно напрежение от наша страна, е необходимо да държим в нравствено подчинение съседните области и да превърнем  българското и гръцкото население, от една страна, и арменското, от друга, в послушно оръдие на руската политика и в постоянни съюзници, като унищожим всякаква възможност за преминаването им към враждебния лагер.

Австрийските и турските славяни (в това число българите-б.а.) трябва да бъдат наши съюзници и оръдия на нашата политика срещу германците. Само за постигането на тази цел Русия може да принася жертви в тяхна полза и да се грижи за тяхното освобождаване и засилване. Да се жертват изключително руските интереси, погрешно вземайки средствата за цел, т.е. имайки предвид само освобождението на славяните, предоставяйки им възможност да служат на враждебна за нас политика и удовлетворявайки се със собствения си хуманитарен успех-е безразсъдно и осъдително
". (к.м.-б.а.)

Русия е единствената велика сила с имперски амбиции от векове, чиито управници имат трайно развит, несменяем във времето господарски манталитет, съчетан с вродени агресивни претенции за монопол върху оценката на събитията от историческото минало на българския народ. В руските условия историята винаги е била в услуга на политиката, а в случая тя трябва да служи на руските управници, за да оправдават чрез тяхната удобна "история" претенциите си да бъдат господари върху живота и съдбата на българския народ във вековете. Това е "правоверното" имперско руско разбиране за историята. Този руски модел на интерпретация на историческото минало на българите съществува от векове. Той е добре усвоен и прилаган постоянно както в епохата на Руската империя до 1917 г., така и в наследилата я уродлива "империя на злото" СССР до разпадането й през 1991 г. В Путинова Русия моделът на фалшифициране на българската история придобива нова разцвет. Илюстрация на този русофилски модел
на фалшифициране на българската история намираме в един особен документ.

Нарича се "Инструкция на ЦК НА КПСС за управление на окупираните от Съветската армия Източноевропейски държави, КАА/08.113, Москва, 2.VI.1947 г. НК/003 47". Този документ е изключително важен, защото набелязва серия от мерки на окупатора на  Източна Европа и България след преврата на 09.09.1944г. в различни сфери на живота, обособени в отделни точки. Този документ официалните историци в България все още укриват и не забелязват. Правят се, че въобще не съществува. Той е много неудобен и за руската пропаганда, защото в официален документ на руски език Москва се саморазбличава като ОКУПАТОР на България и цяла Източна Европа.
 

Ще цитирам част от тези "Инструкции", защото те са свързани със събитията около 03.03.1878 г.(н.ст.) в Сан Стефано. Важна е точка 56 от тях, която засяга московската окупационна политика в областта на историята и гласи:
"Водещите имена в политическата, научната и културната местна история да бъдат дискредитирани и изчиствани от историята. На тяхно място да бъдат въвеждани обвързани с нас и наши (московските-б.а.) исторически имена. Приоритетът и върховенството на нашите (московските-б.а.) исторически имена над местните (българските-б.а.) да се подчертава и налага. Опити за опазване на позициите на местните имена в историята да бъдат обявявани за национализъм.
Застъпниците им да бъдат репресирани и при възможност премахвани
" (к.м.-б.а.).

По тези инструкции според мене се пише и до днес официалната българска история, която в русофилския й вариант е така изкривена, манипулирана и фалшифицирана, че е създала един много удобен за Москва прочит, за съжаление възприет безкритично от значителна част от българите.
Във войната срещу османските турци от 1877-1878 г. Русия привлича на своя страна като съюзници Румъния, Сърбия и Черна гора. От руските съюзници най-съществено е румънското военно участие, особено при Плевен и край Видин, докато сръбското, започнало едва след падането на Плевен (10.12.1877 г.) е без реален военен принос и се изразява в окупация на западни български земи по руски модел-поредна сръбска агресия, прикрита под пропагандния лозунг за "Освобождение".

Лошото за българите е, че след като са станали руски съюзници техните балкански държави съседи, воюващи за своята независимост трябва да бъдат компенсирани за неизбежните им загуби във военния конфликт. Това българомразката Русия ще прави по изпитания от нея имперски модел за наша сметка чрез откъсване на български земи в Сан Стефано и подаряването им съответно на Румъния (Северна Добруджа с Тулчанска епархия), и на Сърбия (Нишко и Лесковацко с долината на р. Българска Морава с две български епархии Нишка и Нишавска).  Българските земи са основното бойно поле в тази война и са подложени на страшни разорения и опустошения. Въпреки лошото си въоръжение, българските опълченци, доброволци в руската армия имат своя реален военен принос за победата. Това е неоспорим исторически факт. С високия си боен дух и чудеса от храброст те се сражават успешно при Стара Загора, в епичните августовски боеве на Шипка през 1877 г. (победата там не е мит, а реалност, като с успеха си опълченците ни спасяват честта на руската армия и дори на императора)
и при Шипка-Шейново (януари 1878 г.), където участват в разгрома на
армията на Вейсел паша.

Големите въпроси, свързани със съдбата на българския народ,Русия ще решава без нас. Това е правило в руската имперска политика. Така ще бъде и на Берлинския конгрес през лятото на 1878 г. Там българска делегация не е поканена, за да не бъдат разкрити пред нея тайните руски споразумения със западните държави от Райхщад (юни 1876 г.), Будапеща (януари-март 1877 г.) и Лондон (май 1878 г.) за планираното с руско съучастие унищожение на Санстефанска България с активно руско участие.
После ген. Н. Игнатиев ще лъже, че нищо не е знаел за тези предварителни международни договорки на Русия със западните велики сили, а българската официална историография ще приглася на неговите лъжи.
143 години,,Лъжко паша“ ще бъде недосегаем от всякаква критика, любимец на тази историография, независимо от неговите изобилно документирани серия от антибългарски прояви в качеството му на посланик на Русия в Цариград в периода 1864-1877 г. Въобще българите трябва да живеят с митове, които Русия ще им налага. Това е политика, следвана неотклонно и до днес. "Архитектът" на Санстефанския договор ген. Н. Игнатиев е творецът на тази политика.
 

Няма друга държава в света, която да празнува като национален празник събитие, в което не й е признато участието от силата, наложила след това окупация на "освободената област", както в руските документи се е наричала България. Но да се върнем в Сан Стефано на 19.02.1878 г. (ст. ст.). Делегацията, която води финалните преговори за сключване на мира се състои изключително от руснаци. Те и не помислят да включат в нея български първенци, въпреки че със султанският ферман за създаване на Българската екзархия от 1870 г. султанът признава съществуването на българската нация в империята. И това признание е потвърдено от всички велики сили с решенията им на Цариградската посланическа конференция (декември 1876-януари 1877 г.)
И до днес са пренебрегвани немалко свидетелства за приготовленията на изтъкнати българи да вземат участие при определянето на бъдещата съдба на родината. Те обаче не са били даже потърсени да изкажат своето мнение. Надделява  тезата, формулирана от ген. Н. Игнатиев в неговите прословути "Записки" (дълбоко укривани и системно пренебрегвани от официалните историци), според която българите като "туземци" сме "суров материал, без достатъчно кадри за образуване на самостоятелно княжество" (к.м.-б.а.)


Всъщност ген. Н. Игнатиев не само е бил българофоб, а просто е гледал с презрение на българите като примитивен народ, принизен до "племе". Той дори забранява на подчинените му консули да използват в своята дипломатическа кореспонденция името "България"! Прави го със секретно предписание от 1871 г., което е укрит факт и до днес от русофилите, създали образа му на "светец" и  "българофил", какъвто никога не е бил. Това е неговата тайна политика. "Лъжко паша" ще лъже успешно и коварно българите за целите на руската имперска политика. А българската официална историография ще укрива лъжите му, с което ще помага на руската пропаганда, обявила го не само за българофил, а дори и за "баща" на българската нация!? На 19.02.1878 г. (ст. ст.) този отявлен българофоб подписва Санстефанският прелиминарен мирен договор. 

Ген. Н. Игнатиев избира точно тази дата, за да прослави за трети път императора Александър ІІ. На този ден е неговото възшествие на престола през 1855 г. На същия ден през 1861 г. той премахва крепостничеството и става "Цар-освободител" на руските селяни истински роби, за разлика от българските "роби" в Османската империя.
На всеки 3 март русофилите спекулират с любимата им темата за българите "роби", които уж Русия била "освободила"


БЪЛГАРОМРАЗЕЦЪТ, Граф Игнатиев..

image


със съкр..

https://zonanews.bg/mnenia-i-analizi/rusofilskite-lazhi-za-sazdavane-na-balgarska-darzhava-na-3-mart-1878-g-


Въобще ТЕРМИНЪТ ОКУПАЦИЯ Е НАЙ-СТРАШНИЯТ И НАЙ-ЗАБРАНЕНИЯТ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ

 

image
image



Гласувай:
15


Вълнообразно


1. fun1001 - https://zonanews.bg/mnenia-i-analizi/rusofilskite-lazhi-za-sazdavane-na-balgarska-darzhava-na-3-mart-1878-g-
04.03.2021 18:58



..утре,ще сложа и 3 част :
Уникален анализ ма Уникален автор!!
Янко Гочев, историк и юрист...
цитирай
2. анонимен - Този учен е забележителен. Всички ...
04.03.2021 18:58
Този учен е забележителен.Всички путиноиди диво го мразят.
А тази статия трябва да се изучава в училище като пример за историческа истина.
цитирай
3. fun1001 - ддаа, рядко срещан Ерудит! отскоро го чета в Нета...
04.03.2021 19:01


С високия си боен дух и чудеса от храброст те се сражават успешно при Стара Загора, в епичните августовски боеве на Шипка през 1877 г. (победата там не е мит, а реалност, като с успеха си опълченците ни спасяват честта на руската армия и дори на императора) и при Шипка-Шейново (януари 1878 г.), където участват в разгрома на армията на Вейсел паша.


За "благодарност" нито един българин не е поканен от Русия при подписването на договора край Сан Стефано! Въпреки хилядите ни жертви (цивилни и военни), българите не сме признати за "съвоюващи". По същия начин ще постъпи и СССР след края на Втората световна война през 1947 г. на мирната конференция в Париж. Това още веднъж потвърждава извода, че Русия всякаква е исторически враг на България. Така констатираме следния факт: има българско участие във войната от 1877-1878 г., но няма българско участие в подписването на мирния договор, с който тя завършва.

Големите въпроси, свързани със съдбата на българския народ Русия ще решава без нас. Това е правило в руската имперска политика.
цитирай
4. fun1001 - ...https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-75-godini-po-kasno-rusiya-otnovo-ni-obyavi-voyna-sega-dezinformatsionna
04.03.2021 19:11
/ следвайте ме,Българолюбци!!!

Лъжите на руската пропаганда продължават

и в други издания. Рупорът на путинската неофашистка пропаганда РТ, както и РБК съобщават новината с обяснението, че "на 8-9 септември 1944 г. Червената армия навлиза в България и провежда там операция против националните войски и части на германската армия. След това в републиката са разпуснати парламентът, полицията, утвърден е нов състав на държавната администрация и са забранени нацистките организации".
Очевидната неграмотност на това съобщение все пак се нуждае от коментар. България е конституционна монархия, а не република. Червената армия не провежда никакви военни операции в страната по простата причина, че Българската армия получава заповед да не се съпротивлява, а германски части в България няма още от края на месец август. Нацистките организации са забранени от демократичното правителство, на което СССР обявява война. Но всичко това за наследниците на съветските агресори днес няма значение.

.....
цитирай
5. fun1001 - Кремъл,Хибридни войни...
04.03.2021 19:14
Лошото е, че в „български“ медии тезите на антибългарската руска неофашистка пропаганда се репродуцират в много по-големи размери. Русия води и днес хибридна необявена пропагандна война против демократична България от наша територия с помощта на продажни национални предатели – комунисти, неофашисти-путинисти и русофили, заели командни позиции в „български“ медии, в университети и средни училища.
Затова тези нагли провокатори бихме посъветвали:
Когато на 17.09.2019 г. президентът на РФ В.В.Путин се извини на полския народ за вероломното нападение на СССР в съюз с нацистка Германия над Полша преди 80 г. , когато се извини за окупацията и унищожението на свободата и независимостта на поробените от Червената армия европейски народи и поиска като ревностен християнин
прошка за престъпленията на комунизма
и посткомунизма, едва тогава може да започнат разговори за помирение с РФ.

Едва когато стане това и когато нашите комунисти и русофили осъзнаят, че са национални предатели може да има национално помирение и в България.
цитирай
6. анонимен - понеже германския тигър пак е забранил коментари,
04.03.2021 19:21
ще коментирам тук, щото се отнася и за тая тема тук.
Тигърът нарича радостиналаса полуидиот, а аз го поправям, че не е полуидиот,на е пълен.
Тя е една от няколкото безмозъчни путински въшки тук.
цитирай
7. krumbelosvet - .
04.03.2021 19:30
.
.
цитирай
8. fun1001 - расса,ли? тази година, полуидиоти, догодина - завършени )))))
04.03.2021 19:37

РАЗГОВОР С GERMANTIGER

многоо силноо начало!!! )) давам +++

Защо добри хора и патриоти като

ЛЕОН, ЩАПАРОВ, ДОБРОДАН и ГЕТ грешат

а също полуидиоти като радостиналасса и безистена

...

Иконите на лъженауката и фолкхистърито
Изпратено: 19:31 От: fun1001
цитирай
9. анонимен - Булята спечели приза "Топ...
04.03.2021 19:56
Булята спечели приза "Топидиот на блогбегето" за 2020г., така че, моля, не я подценявайте.
цитирай
10. kossef - Ето те такава...
04.03.2021 20:59
каквато искам да си, сестричето ми - българка. А не руса "облагородена" славянка - руса филия... А Щапаров не греши, греши пето поколение опълченеца Гетманс1, че 3 март би бил славен български помен в чест на българските опълченци отдали се за свободата българска... Герои, да, ала и наивници, повярвали че русите ни освобождават...На тази лъжа и опитите на "ерудита" Добродан , че все някога Русия ще превземе Европа /може би заради ерудицията си от руските ерудити историци, научно-лингвистично "доказвайки" славянската народност и дъра-дъра/ трябва да се тури край, веднъж завинаги. Този търговски работник за търговия с краставици дето гърмят, по лиценз от Изток, има да взема за славяните облагородили българите... А красноармейците руси филии отдавна се сгънаха, освен тук там като зловещия чер хищник... Браво, бисерче!
цитирай
11. dobrodan - Ех, косеф, косеф......
05.03.2021 14:54
Гледай си кефа бе, човек, и спри с тъпотиите си по мой адрес, какво ще кажеш?
Да не си решил, че аз ще поведа руските войски към ислямска Европа случайно?
Като гледам ерудираните учени каква са я свършили, даже не ми е до смях.
Много моля да не ме изкарваш насила русофил, вече и децата разбраха, че не съм, ти обаче - не.
С професията си се гордея. Аз съм един от тези, които направиха работата на търговеца "професия", поне в български условия.
Много внимавай, ако обичаш, в какво забъркваш името ми. Ясно?
цитирай
12. dobrodan - Юли, браво. Добре си ги намерила тия
05.03.2021 15:10
редчета :):):). Братя, а? От векове за векове?
Как пък не?
Имам си една надежда..... Току-виж се разпаднала окончателно великата Рус? Прекалено е хубаво, за да се случи май.
Пазела ни от турците, видиш ли......
Много глупости изчетох тия дни. Неприятното у нас е, че пак сме седнали на два стола, а уж имаме поговорка за случая.
Бих искал да оцелеем в една обединена Европа. Дотук обаче станахме колония на още едни господари. Много сме имали за даване бе, страните от Източния блок, чак да не повярваш....
Едната Чехия дръпна малко, Полша използва стари контакти и се развива прилично.
Другите нещо.......????
Русията обаче.....по-далеч. Никой никъде другаде не ме е псувал на българин.
В един Истанбул, дето е с два пъти нашето население, се опитват да ми говорят на български?!
Благодарности? За кое по-точно и към кого, по-точно?
Може би за пропиления живот на четири поколения, за които думата "капитализъм" стана мръсна заради червените капиталисти, довчерашни комунисти?
Да благодарим за двойния, троен и четворен стандарт в обществените отношения, наложен от прекрасната им КПСС на половин Европа?
Дълго мога да пиша за тия неща.
Да си ни жива и здрава, Юле :).
цитирай
13. fun1001 - ...благодаря ви за хубавите коментарии, приятели..
05.03.2021 15:52
...аз не мога, и не бих желала, да влизам в задочни спорове.с 2/3 от блог бг ))
Уви,невъзможно ми е , но винаги,ще държа на Истината, Мъдростта, и Свободата!
мисля, че го доказвам със Живота си...
...повечето,хора са..прекалено емоционални..НЕ търпявам това) Емоцио, с у Рацио!!
изчела съм достатъчно материя, и художествена,популярна,научна...и историческа..
НЕЩАТА, трябва да се наричат, със собств им имена!
така ,мисля,но това, което наблюдавам наоколо, не ми дава многоо Надежда..
Уви!!

....аз също се уча..всеки ден, и всеки час, затова съм и все още тук, сред вас!!
благодаря, блога ми даде многооо..повече, и отколкото търсих )))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 1559722
Постинги: 1175
Коментари: 8883
Гласове: 1562
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031