Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2009 20:45 - НДСВ ще "атакува" София с Пламен Константинов и Кирил Войнов
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 2321 Коментари: 0 Гласове:
0



Въпреки няколко пъти заявеното пред медиите намерение да се откаже от участие в следващо Народното събрание, проф. Огнян Герджиков няма да го направи и ще се кандидатира като мажоритарен кандидат на НДСВ, както и начело на партийната листа в 25-ти МИР – София.

На заседанието си в четвъртък Политическият съвет на НДСВ утвърди мажоритарните кандидати и избирателните листи на партията за парламентарните избори.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще е мажоритарен кандидат и водач на листата в 24-ти МИР-София, капитанът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов ще е мажоритарен кандидат и водач на листата в 23-ти МИР-София. Бившият шеф на националната пожарна Кирил Войнов е мажоритарният кандидат на НДСВ в София-област, а водач на листата там ще е Олимпи Кътев, бивш управител на областта при управлението на Сакскобургготски.

Зам.-председателят на партията Милен Велчев и шефът на ПГ на НДСВ Пламен Моллов ще оглавят листите съответно в Пловдив-град и Пловдив-област, както се явиха и на предните парламентарни избори.

Шефът на вътрешната комисия Минчо Спасов ще е водач в Ямбол, а Марина Дикова в Благоевград.

------
ПЛОВДИВ

Ген. Нонка Матова е мажоритарният кандидат на НДСВ за Пловдив-област, водач на листата ще бъде проф. Пламен Моллов. Кандидатите за народни представители в 41-ото Народно събрание на жълтата партия бяха утвърдени късно снощи на заседание на Политическия съвет. Бившият финансов министър Милен Велчев остава мажоритарен кандидат и водач на листа за Пловдив-град.

Третото място в листата на НДСВ за областта е за председателя на Надзорния съвет на винарска изба "Розова долина" Бранимир Ботев, който е в много близки отношения с фамилията на Симеон Втори. Винопроизводителят държи правата върху производството на специална царска селекция и има правото да ползва личния царски герб. На второ място е депутатът Рупен Крикорян.

Наред с утвърдените имена от НДСВ в листите са включени представители на Партия на българските жени и на „Зелената партия - Българските зелени", с която НДСВ има споразумение за партньорство на парламентарните избори.

Заместник-министърът на околната среда и водите Любка Качакова е мажоритарен кандидат на партията в Пазарджик, а Весела Драганова (Партия на българските жени) - водач на листа.

Министърът по европейските въпроси Гергана Паси ще е мажоритарен кандидат и водач на листата в Смолян.



Тагове:   НДСВ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13039244
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930