Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2022 11:11 - Кои са извънземните?!
Автор: vesever Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4347 Коментари: 22 Гласове:
14

Последна промяна: 10.06.2022 09:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По времето на пландемията хора като мен ги гледаха като извънземни, защото влизах без маска навсякъде - по магазини, офиси, банки и т. н. 
Редовно предизвиквах скандали, без да съм си го поставяла за цел - просто така се получаваше винаги, когато се налагаше да обяснявам на заспалите хора, че не позволявам да ме правят на маймуна и че маска няма да сложа. Обикновено ме гледаха ококорено или негодуващо. Хората, които не мислят и следват папагалски безумните наредби на пропагандата. 
Сега нещата се обърнаха. В Търново 99 % от хората не носят маски нито в магазини, нито в автобуси, нито в офиси и когато се появи някой с маска, именно той изглежда като извънземно - супер смешно и неадекватно. 
Възможно е тези хора да вярват, че маските ги пазят?! Аз пък редовно им обяснявам, че няма как една маска с отвори с размери в микрометри да предпазва от вируси с размери в нанометри, каквито са корона вирусите, защото отворите на маската са 1000 пъти по-големи от самите вируси и последните свободно циркулират навън и навътре.
Е, има хора, които отказват да мислят и предпочитат да вярват на лъжите и манипулациите на пропагандата. Колко жалко, защото липсата на разум е един от най-големите проблеми на човечеството, според мен. 

Хубава Цветница на Приятелите с поздрав от Градината ми и от цветната ми Душа!

image

image





Гласувай:
14



1. radostinalassa - Рано е да се радваме...
17.04.2022 11:35
Сега приеха закон, който дава право на министъра и Главният санитарен инспектор са обявяват сами извънредно положение и да ни налагат мерки. Което само по себе си говори, че ни чакат нови пандемии. Този закон трябва да бъде премахнат - вето на Президента и обжалване в КС.
цитирай
2. platan - По същия начин процедирах и аз.
17.04.2022 11:53
Бяха задължили работещите в магазините да правят забележки на такива като мен и да изискват поставянето на маска. Отговарях им, че съм напълно здрав и, съответно, нямам нужда от парцал на устата си. "Но, господине, това е за ваше добро, за да се предпазите". Нямаше смисъл да изпадам в обяснителен режим, каква е разликата между микро и нано и колко са безполезни маските. Учтиво благодарях за загрижеността им за моето здраве, но вмятах, че касиерът в магазин не е оторизирано медицинско лице, значи подобно предписание е извън неговите правомощия. Давах им възможност да ми откажат обслужване или пък да се обадят до РЗИ и се оплачат от инатливия клиент, който не ще да спазва "правилата". Кои правила - онези, които не са узаконени с нормативен акт ли? Лека-полека свикнаха. Когато отпадна изискването за носене на маска, нарочно си поставих една на лицето, преди да се наредя на касата. Е, поне искрено разсмях касиерките с този си изчанчен жест - да сложа маска тогава, когато носенето й вече не е задължително. Но това пак си бе мой личен избор. Болшинството от хората разбират парадоксалността и несъстоятелността на т.нар. пандемични мерки. Проблемът е, че нямат волята и куража да отстояват начина си на мислене. Знам, Извънземна, чел съм твоите постинги по темата и преди, но ти благодаря и за този. :)))
цитирай
3. olivie - Това са глупости
17.04.2022 13:11
Няма как да се сравнява големина пора, капка (това което има в нея като "котката на Шрьодингер) и самия вирус, като че е крилат и се опитва винаги да уцели пората... Вече съм казвал че всички противоепидемични мерки целят защита на здравната система колапс и нищо друго. А като имаш едно на ум се стремиш и да ограничиш контактите си. Светът напълни цели гробищни алеи с непризнаващи вируса, а ние се плъзгаме по повърхността на проблема... Що не питате защо Китай продължава пълните локдауни при 20 000 нови случая на многомилиардното си население? Маските са като ваксините - едни вярват, че ги защитават, а други не. Коя е разликата, че да заслужава обсъждане?
цитирай
4. vesever - Радостина, ще наложат, ако има кой ...
17.04.2022 13:50
Радостина, ще наложат, ако има кой да ги спазва тези мерки и закони. Струва ми се, че все повече хора почнаха да се усещат, че ги мамят. Доста от ваксинираните също се усетиха и казват, че са допуснали грешка и че не е трябвало да го правят.
Така че, ако хората се освестят и реагират правилно. няма да могат да ги правят вече на маймуни...
цитирай
5. vesever - Platan
17.04.2022 13:52
Изключително много ме изкефи с този коментар, не знам каво повече да кажа ))
цитирай
6. vesever - Olivie, никак не са глупости даже! ...
17.04.2022 13:54
Olivie, никак не са глупости даже! Защото накараха хората да вярват в лъжите им и да се психират!
Ти би трябвало най-добре да знаеш, че маските не предпазват, именно защото корона вирусите са 1000 пъти по-малки от порите на маските. Така че ако някой ще се заразява, ще се зарази и с маска толкова /колкото без маска /че и повече/. Повече, защото диша събраните в маската бактерии. Точно на теб не трябва да ти ги обяснявам тези неща.
За здравната система също не съм съгласна с теб. Да не била колабирала? Ама моле ти се, те умишлено я сринаха, отлагайки плановите операции и леченията на останалите болести заради ковид.
Гробищните паркове ли? Защо се пълнеха, именно заради горепосоченото, и защото хората умираха от всякакви други болести, а ги обявяваха за ковид и пълнеха фалшивите статистики. Отново, точно на теб това не трябва да го обяснявам.
И за локдауните ли? Нали знаеш., че дори вече научно доказаха, че локдауните вредят, а не помагат. При това много, много вредят. Ако някои са луди да продължават да ги налагат, нима трябва да ги вземаме за пример?! Експериментите с хора, както при тази пландемия, са ПРЕСТЪПЛЕНИЕ и да, заслужава си да се обсъжда, та дано повече хора се усетят и реагират!
цитирай
7. deathmetalverses - Честита Цветница,
17.04.2022 15:04
Скъпа приятелко! Всичко най-добро от сърце и душа!!! Здравко.
цитирай
8. nedovolen - Маските са създадени по две прич...
17.04.2022 15:14
Маските са създадени по две причини:
1. Да не можеш да говориш.
2. Да не можеш да говориш.
ПП- ако не разбираш втората, погледни първата.
Цветница е. Да са свежи цветята и ги хваща росата.
:)))
цитирай
9. vesever - Здравко, привет!
17.04.2022 15:32
Ти май имаш имен ден, жив и здрав да си!
Благодаря ти, че се отби!
цитирай
10. vesever - Ники, много точно си рекъл. Милен ...
17.04.2022 15:33
Ники, много точно си рекъл.
Милен Цветков, малко преди да си отиде от този свят, каза, че маските са не за да ви пазят, а за да мълчите.
Редица реномиани медици в световен мащаб обясняват научно и обосновано, че маските вредят.
Че искат да правят хората на маймуни е очеизвадно, чак се чудя как може да има хора, които да не го разбират...
Поздрави!
цитирай
11. olivie - Не е точно така
17.04.2022 15:46
Аз в цялата си практика не съм носил маска и никога не съм боледувал. Може би ако бях носил, щеше да минава през порите и да боледувам? :):):)
Напуснах лечебна работа по ковид-триаж след смъртта на колежка която носеше маска!!! От кое следва че маските не предпазват? ОТ ТОВА, ЧЕ ИМА НОВ ВИРУС!!! От Вашите изводи излиза, че няма и всичко е измама - ми лекувайте се тогава както можете и не ни занимавайте все с една и съща грамофонна плоча! Още Томислав Дончев беше казал: "Важното е да не се страхувате", но, Никога не е казвал да не се пазите. Защо сега вирусът бяга от България? Защото вече правим каквото трябва. НО, знайте, че го има, или ще дойде друг. От мене запомнете за последен път - свалете Гарда когато вече не Ви предлагат ваксини (ако не искате да се дупчите с тях) и НИКОГА не правете ваксина морбили на човек над 40 години! Няма да обяснявам повече,но част от целта на охлабване на мерките е да предизвикат нова вълна, докато няма повече съчки, предпазили се с локдаун, или маски!!! Искрено се надявам, че ще ме разберете, а не да обсъждаме и спориме колко дявола ще се съберат на върха на една игла... Поздрави
цитирай
12. vesever - Olivie, тази пландемия беше само ...
17.04.2022 16:01
Olivie, тази пландемия беше само загрявка, смятам, че всекиму е ясно. Въпросът е при следващите подобни издевателства как ще реагират хората, дали отново ще се връзват на безумните "мерки".
Гарда няма как да го сваля, а по-скоро смятам, че хората трябва да са нащрек, защото безумието на управляващите не е свършило. В световен мащаб говоря, не само за нашите, които са просто пионки.
А относно вредата от маските, информирай се от всички онези медици, които от началото на пландемията предупреждаваха именно за вредите, както от маските, така и от локдауните и ваксините.
Политиците не слушат медиците, това е ясно, но поне хората би трябвало да са адекватни! А ако ти си лекар, би трябвало и ти да си адекватен.
За съжаление мнозина не са.
Аз нямам нужда от лечение, защото не боледувам.
В своя блог пиша всичко онова, което ме вълнува - не се е родил човекът, който ще ми дава императиви с какво да занимавам и с какво - не, така че тонът ти е неуместен.
Ама ти сериозно ли?! Защо вирусът бяга от България ли? Защото не сме ваксинирани. Масово ваксинираните държави страдат с много заразени и умрели ваксинирани.
А за пазенето, спомняш ли си, че през 1995 имаше по 10 000 на ден заразени от ухански грип у нас и никой не вдигаше паника, овладяха го както обикновена епидемия, с адекватни мерки. Някой да е носил маски или да е стоял в локдауни?
Този ковид можеше също да бъде овладян както всеки вирус, а неадекватността на здравните власти не успя да овладее епидемията. И не само това, ами именно тази неадекватност усложни проблема и предизвика много смърти и увреждания. От медицинските среди вече говорят за това, не го казвам аз!
Поздрави и от мен!
цитирай
13. olivie - x
17.04.2022 17:27
https://zahariada.blog/politika/2022/04/17/kakvo-predstavliava-goliamoto-nulirane-i-kakvo-vsyshtnost-is.1814080
цитирай
14. vesever - Оливие
17.04.2022 18:19
Довечера ше прочета, благодаря ти!
цитирай
15. radostinalassa - При всеки вирус трябва да се лекуваме с природни антибиотици...
17.04.2022 20:15
които не са вредни.Понеже редовно ни ръсят с химтрейл трябва да ги използваме редовно, може би без лятото, когато обикновено живеем едва ли не в сауна.
цитирай
16. nedovolen - Като прочетох пренията между теб и ...
17.04.2022 21:36
Като прочетох пренията между теб и Оливие, сетих се за виц.
- кат знам къв инженер съм, ме е страх да ида на доктор. Щот и ако доктора е като мен, мамма мио.
Хубава Цветница и още по- седмица.
:)))
цитирай
17. vesever - Радостина, така е, природосъоб...
17.04.2022 21:41
Радостина, така е, природосъобразният живот е от ключово значение. за да нямат сила над нас болестите.
цитирай
18. vesever - Ники, благодарско! Чакам слънц...
17.04.2022 21:42
Ники, благодарско! Чакам слънцето, че днес цял ден вали...
цитирай
19. nedovolen - 18
17.04.2022 23:04
То и аз го чакам. Ама днес един мангал го сложи в багажника и го закара в Белканто /вторични/.
:)))
цитирай
20. vesever - Няма, няма, не си го даваме ))
18.04.2022 07:48
Няма, няма, не си го даваме ))
цитирай
21. ckarlet - Много си красива, Веси, но с тази ...
20.04.2022 15:46
Много си красива, Веси, но с тази българска носия си направо приказна!
цитирай
22. vesever - Скарлет, благодаря ти! Хубави п...
21.04.2022 20:38
Скарлет, благодаря ти! Хубави празници! <3
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vesever
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4092246
Постинги: 1153
Коментари: 13404
Гласове: 16019
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол