Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05 20:20 - Още от Бабите ми...
Автор: vesever Категория: Лични дневници   
Прочетен: 682 Коментари: 14 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image


image


image


image



Гласувай:
18
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lexparsy -    Ей че хубав бабин спомен на яве си ...
27.05 20:53
   Ей че хубав бабин спомен на яве си замесила Веси :-)
   Чудя се, колко ли градски домакини ще се справят с това изкуство, докато са свикнали с готовите тесто и кори...?
   Аз пък си спомних, че като малък си крадях по малко тесто, за да си направя някакви мои си фигурки за печене. Но все ставаха негърчета защото ги прегарях :-)))
   Поздрави и почитания на бабите ни!
   Лекс
цитирай
2. zax - Палците напред Веси. Точилката не ...
27.05 22:10
Палците напред Веси. Точилката не апе след втората цаца.
;PpPp
Но като снимаш, донеси и насам. :)
цитирай
3. vesever - Лекси, това с негътчетата много ...
28.05 07:55
Лекси, това с негътчетата много сладурско ))
И аз карто дете обичах да си правя фигурки, предимно сърчица )))
А за Бъдни вечер правехме колачета, много ми бяха любими.
Това е думата, която се ползва в моя край, не знам има ли книжовна дума за колачета.
Да, мили спомени са, нали. Какви неща умееха бабите ни, а в днешния свят младите поколения все повече се отдалечават...
Но се надявам да има хора, които да помнят и да пазят...

Поздрави!
цитирай
4. vesever - Заксън, точилката е на баба, нямам ...
28.05 07:56
Заксън, точилката е на баба, нямам своя собствена, но с удоволстие ползвам нейната.
Ми, да донеса, като си рекъл, защо да не донеса!

Поздрави на Варната ми!
цитирай
5. katan - Бабите!
28.05 10:27
Бабите, майките, лелите...
Най-хубавите и запомнящи се вкусове!
Има ли по-сладко ястие от бабиното?
Има! Разточено с бабината точилка и направено по нейния тертип от самата теб!
Баба правеше баницата с шарлань, а аз с Първа преса:).
Наздраве и да ви е сладко!
цитирай
6. vesever - Kate, благодаря ти от сърце за пр...
28.05 11:51
Kate, благодаря ти от сърце за прекрасния коментар.
Да пазим тези спомени и умения, да живеем естествено, а не урбанизирано, това ми е мечта откак се помня ))
Прегръдки от мен!
цитирай
7. wonder - Вкусна картнина!Страхотен т...
30.05 09:27
Вкусна картнина!
Връщай и поддържай традициите - те са устоите ни.
Идва ми да разцелувам всички баби едновременно - те са живи съкровища пълни с история. :)))
цитирай
8. vesever - Дела, благодаря ти! С носталгия ...
30.05 09:59
Дела, благодаря ти!
С носталгия пазя тези спомени и се радвам, че старите български ценности не са изгубени все още.

Поздрави!
цитирай
9. inel379 - Ех, толкова спомени с обич наситени!
05.06 16:28
С бабите ни всичко просто е и лесно,
затова е наистина чудесно!
И до днес ме изпълва с умиление
вкусния пържен зелен фасул,
който беше изумително вкусен!
За баничките ...да не говорим...мммм...!:)
Колко много нещица сме научили
от милите ни бабчета!
А ти, както се вижда добре,
се справяш прекрасно!

Поздрав с усмивка да теб!:)
цитирай
10. vesever - Инелка, благодаря ти! И аз с ум...
06.06 21:10
Инелка, благодаря ти!
И аз с умиление си спомням за бабите и често ги сънувам.
Често в съня ми с баба Веска, чието име нося, обработваме заедно градината в къщата от детството ми в родния ми град. Садим цветя, подреждаме, толкова е хубаво...

Поздравявам те и аз!
цитирай
11. ckarlet - Веси, много вкусно изглежда. Тр...
09.06 10:31
Веси, много вкусно изглежда. Трябва да изпишеш рецептата, че да я опитаме да я направим! Поздрави!
цитирай
12. vesever - Скарлет, благодаря ти! Ами, м...
13.06 09:51
Скарлет, благодаря ти!
Ами, много е проста рецептата. Разточвам кори от стандартно тесто и нареждам между всяка кора плънка от яйца и сирене. Слагам 7 яйца и много сирене )) на око.
4 кори, като за в моята тава.
Пека на средна температура около 30 мин.
Ще ти хареса, ако го опиташ.
Прегръдки!
цитирай
13. ckarlet - Благодаря, Веси! Съси сигурност ще я опетам и твоята рецепта. Ако не бях се подхванала да правя пита слънце и бях видяла твоята рецепта сигурно щях да я предпоч
14.06 11:23
vesever написа:
Скарлет, благодаря ти!
Ами, много е проста рецептата. Разточвам кори от стандартно тесто и нареждам между всяка кора плънка от яйца и сирене. Слагам 7 яйца и много сирене )) на око.
4 кори, като за в моята тава.
Пека на средна температура около 30 мин.
Ще ти хареса, ако го опиташ.
Прегръдки!

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vesever
Категория: Лични дневници
Прочетен: 2265542
Постинги: 888
Коментари: 11339
Гласове: 13053
Календар
«  Октомври, 2020  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Блогрол