Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2017 20:20 - Мама Грейси и Сие!
Автор: vesever Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5135 Коментари: 19 Гласове:
13

Последна промяна: 19.06.2017 20:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  Обещах на приятелки от блога да покажа цялото домочадие на писаните ми. В този постинг ще покажа отрочетата на мама Грейси, най-младата ми женска. Донесоха я приятели от града. Мама Тони, която е от титулярките ми и лично аз съм я обучила, я прие като своя, дори я кърмеше. Тази пролет Грейси за пръв път роди. По "случайност" присъствах в момента, в който доведе първото си котаче в градината ми. Седях си кротко и си кълвях на масата отвън, под слънчевите лъчи, и естествено, фотоапаратът на една ръка разстояние от мен. Обръщайки се, ето каква гледка съзрях на поляната. 
image    image
Малко по-късно се запознахме отблизо на дувара. Помислих, че мама Грейси има само едно котенце, ала същия следобед се оказа, че са три. Скрила ги беше на дувара, под един храст, който преди време подрязвах на височината на дувара, а сега съм го оставила да избуи и е станало мини джунгла - тъкмо скривалище за новодошли, докато се отпуснат и адаптират.

image

Тук мама Грейси шепне на бебока: Не се плаши, малкото ми, стопанката ни обича, и аз бях колкото теб, когато попаднах при нея...

image
Плах опит да излезем малко на въздух, стига сме се крили под храста...

image

Да оставим малко мама да поспи, постоянно я следваме по петите...

image

Аз междувременно чух, че стопанката била Вещерка, дали няма да мога и аз да стана? Как да не мога, нима не виждате магическия блясък в очите ми?!

image

Хайде, идвай да хапваш с брат си и сестра си, рано ти е да ставаш Вещерка! 

image

Искам пък! Ето, ще се упражнявам с блясъка в очите и ще се получи! Яденето ще почака, сега се храня с Вдъхновение! И стопанката така прави!

image

Ето баба ни Тони, на пост до мама, докато ни храни. Пази ни от един голям котарак, който обикаля и мама каза, че ако не сме внимателни, може да ни нарани. Колко добра баба си имаме!


image

 Е, доста им се спи и на мама, и на баба, ала след цяла нощ бебешки вой, така е...


image

-  Мамо, какво е това, което свети в ръцете на стопанката?
- Казват му фотоапарат. Трябва да се научиш да позираш, стопанката обича да снима всичко красиво, което види. А ти си ми толкова красиво бебенце, милото на мама! И брат ти и сестра ти също, пу-пу-пу, да не ви е уроки!

image

 Хей, стопанке, ела да видиш Тримата Мускетари! Само Д"Артаниан ни липсва, ще се престориш ли на Д"Артаниан, да се снимаме заедно?

image

Но моля ви, я покажете малко професионализъм, аз позирам дегизирана в листа, това се нарича арт-фотография, ако не знаете, да ви кажа! Учете се от мен! 

image

Така ли, така ли се прави, ето и аз се дегизирах с листа!

image

Не е зле, сестро, ала ето още по-добре как може да стане, в цял ръст, заставаш без да мигаш, и с леко наведена глава и замечтан поглед, виждаш ли?!

image
 
Я стига сме се скатавали на дувара, да се разшетаме из двора, колко интересни неща имало тук!

image

Вижте, вижте, кой е този Рижко, я да се запознаем! Това е наш роднина, син е на баба ни Тони! Значи ни е чичо, така ли?!

image

Трябва да се сприятелим с рижковците. Вчера надникнах от дувара и видях, че стопанката ги гушка. А ние какви сме страхливци все още... 

image

Приятели котколюбци, когато и мама Каспар доведе бебоците си, ще покажа и тях. 
Живи и здрави всички - много усмивки и вдъхновяващи летни емоции ви желая! 



Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troia - Веси,
19.06.2017 22:02
при теб е малка детска градина.:))
Много са сладички и изглеждат послушни или греша..:)
Поздрави! Накара ме да се усмихна.
цитирай
2. vesever - Кати, права си, точно като детска ...
19.06.2017 23:03
Кати, права си, точно като детска градина са, засега са послушни, тъй като още не са свикнали с "човешкия фактор".
Скоро ще им дам храна за големи котки и ще се опознаем подобаващо и...ще почнат белите :)))
Сладураната с финото рижаво герданче мисля да е Кат! ;)
Още не сме измислили имена...
цитирай
3. hloris - Каква котешка идилия и хармония!
20.06.2017 00:13
Благородно завидях!
Идва ми да се метна на първия влак,и при теб,да ги нагушкам и да ги нацелувам,да ми ухаят на котешки бебоци!
Личи си,че все още са мъничко страхливи,но и любопитството им не е малко...разузнавачи котешки от класа!
Не зная как съумяваш да се концентрираш и работиш при целият котешки разкош около теб!
Не зная защо,но видя ли малки котенца,ми става толкова леко и по-котешки нежно на душата!
Може би в предишни животи да съм била котка!
Много са сладки...направо удивителни котешки пухчета...
Първото коте ми напомни за моята Кати,досущ като нея...едно от котетата на моята покойна Рижка,което просто...изчезна една вечер...хем беше големичка,около тримесечна...беше все в краката ми...и така хубаво си беше хапнала супичка от пиле,и след това я заварих на масата да си похапва и останки от пържена рибка,скарах и се,ядосах и се много,и не я прибрах вечерта,оставих я навън..и край...повече не я видях.Просто изчезна...какво стана с нея,така и не разбрах.Беше ми много мъчно месеци наред,защото ми беше любимка,голяма моя слабост.
Пази ги,Веси,защото те са като малките деца,палави,непослушни,и любопитни,и не могат винаги да се опазят...моят Мишо се кротна вече...слава богу...аз за котка и душата мога да си продам...Обожавам ги!!!
Можеш спокойно лекичко да ги захранваш първо с мляко,попарки,и постепенно да преминете на твърда котешка храна.Но ти си знаеш!
Котешко царство е при теб!
И аз искам да съм коте при такава мила и любяща стопанка!
Поздрави,Веси,и ги нагушкай хубаво всичките бебета!
цитирай
4. hloris - Ето...забравих да гласувам!
20.06.2017 00:20
Толкова мили спомени нахлуха в мен с твоя пост,за което ти благодаря,Веси!
Искрено,и с цялото си сърце!
Благодаря ти!
цитирай
5. donchevav - О-хо, ето ги и новите бебоци! При...
20.06.2017 00:40
О-хо, ето ги и новите бебоци! Приличат на майка си - тигрови. Тони е права - трябва им вече някакво захранване, да не изтощават толкова мамите си. Но се питам, Веси, какво ще правим с тия сладури? И аз от три котки имам 10 котета - черно-бели, рижи, тигрови, черни. Прекрасни са, но вече станаха по-големи, шетат навсякъде, играят, чупят, мачкат - обръщат градината и двора с главата надолу. Със сиамците нямах проблеми - винаги намирах домове и добри стопани за малките, но сега взех да се плаша - никога не съм имала толкова котета - при това две от тях са женски:))) А и на ранчото имаме една подхвърлена котка - още не си е извела котенцата, ходим всеки ден да й носим храна:)))
Но иначе - наистина, какво щастие е да седнеш и да те обкръжат тия красиви десетина-петнайсет котаци, да те погледнат с тези по детски невинни очи - жълти, зелени, сини, оранжеви - да те гледат немигащо, с доверие, с обич, в очакване на ласка и грижа!
Чудесни снимки - още повече ми хареса текстът към тях! Много подходящ - смислен, артистичен и мил! Благодаря ти, мила Веси! Прегръдка!
цитирай
6. vesever - Тони, съжалявам за мъничето, което ...
20.06.2017 09:33
Тони, съжалявам за мъничето, което е изчезнало...дано е отишло "по Любов", както обичам да казвам, въпреки, че е било малко...но ако е намерило някъде котешко другарче...да се надяваме да е това.
И моите се е случвало да отмъкнат риба от барбекюто, именно мама Тони, миналото лято, въобще не очаквах, че ще се доближи толкова, защото барбекюто е доста горещо, а тя грабна едната рибка за опашката, улових я, докато беше във въздуха, захапана от Тони, издърпах я, после отрязах опашката и я дадох на котаната...
Случва се няколко пъти да влизат вкъщи, когато децата забравят вратата отворена и съм заварвала "котешки пир" в кухнята си ...
Не че са гладни, всеки ден хапват стабилно, но видят ли храна, нямат спирка :))
Тази седмица ще почна да им давам попарки, мислех и гранули, накиснати във вода или мляко, да видим как ще реагират.
Грейсините котачета още са страхливи, а Тонкините са гушкави, свикнаха с нас.

Ами, аз съм ти отправила покана, да вземете влака и да дойдете с Теди, това лято предвиждам много гости, и приятелки от блога ще ме посетят, и също моята сестра и брат от втория брак на баща ми, които не съм виждала досега и ужасно се вълнувам, въобще, ще бъде гостуващо лято. Къщата ми е отворена за всички приятели и близки. Освен котачетата, и детската компания са всеки ден при мен, свикнала съм да работя на шум, концентрирам се - въпрос на тренинг е.
А за който дойде, от приятелите ми, има и работа в градината - )))))
Шегувам се, разбира се.
Правим си пикници на реката, в гората, разходки наоколо.../надявам се да съм те зарибила/ ;))
цитирай
7. vesever - https://www.youtube.com/watch?v=Sa5EPSnCnkg
20.06.2017 09:41
Вени, и при мен през годините са живели десетки питомци...имаше един момент с много малки и възрастни котаци...
Най-първата ми котка, Анука, живя доста години, намерих я една зима мъртва в градината, не разбрах от старост ли или друго...
Един от любимите ми мъжкари, Джекси, го отровиха - в моето село има хора-изроди, които хвърлят отрова на пътя, за животните...
Някои от малките през годините не успях да опазя, имаше един котешки грип, много коварен, за една нощ ги поваля и въобще не успях да реагирам...
И на мен ми е приятно да щъкат край мен, майтапя се, че когато излизам да ги храня, съм като балерина в стъпка па дьо-дьо, всички са в краката ми ))
Мило е, наистина, колко му трябва на едно животинче.
Първите години ми правеха беля в градината, разравяха семената от ранните зеленчуци, една година морковите не поникнаха въобще и ги сях повторно, но след това се изхитрих и сложих една камара пясък в един ъгъл и сега вече нямат афинитет да ровят в пръстта, всичко пониква както е редно.
Вени, пращам ти един клип с котаците ми от преди години, за мен е много трогателен момент. Бях изнесла едни стари дървени куфари на прадядо, да ги почиствам, и като излизам след малко, заварвам уникална гледка, голям рев му дръпнах тогава. Ето тук, мисля, ще че ти е приятно да ги видиш...
https://www.youtube.com/watch?v=Sa5EPSnCnkg
цитирай
8. anin - Веси,
20.06.2017 12:38
Прекрасни са котаците! :)
цитирай
9. vesever - Анич, малко им завиждам понякога. . ...
20.06.2017 13:30
Анич, малко им завиждам понякога...;)
цитирай
10. rosiela - Мъле-е-е-ей,
20.06.2017 15:38
да им имам арт - позите, а на тебе - текстовете!!!
цитирай
11. vesever - Роси, нали :))) Важното е всички ...
20.06.2017 16:39
Роси, нали :)))
Важното е всички да се забавляваме и да творим - кой както може ;))
цитирай
12. to4icata111 - Сладки, бебоци!
20.06.2017 17:52
С каква нежност и внимание се отнасяш с животинките, Веси! А те в замяна ти се отблагодаряват с такива непринудени, детски пози. Колко са любопитни само...Тези очички! Много са сладки! Прекрасно е при теб! :)

Прегръдки сърдечни!
Криси
цитирай
13. vesever - Крис, точно това си мислех, ако м...
20.06.2017 19:04
Крис, точно това си мислех, ако можеха да говорят на нашия език, какво биха ни казали...
Но и очичките говорят достатъчно, нали :)
Прегръдки и от мен в този слънчев ден ))
цитирай
14. rosiela - Ако можеха да говорят, щяха да кажат:
20.06.2017 19:18
vesever написа:
Крис, точно това си мислех, ако можеха да говорят на нашия език, какво биха ни казали...
Но и очичките говорят достатъчно, нали :)
Прегръдки и от мен в този слънчев ден ))


" Мамо Веси, тука ни е най - добре, в твоя малък рай!"
цитирай
15. rosiela - И как не:
20.06.2017 19:21
то на камъка отгоре се сетило Весито и пътека да сложи.
цитирай
16. rosiela - Пък и попарката готова,
20.06.2017 19:23
хайде да се спра, ама мно-о-о-ого им е гот при теб.
цитирай
17. vesever - :))) Роси, много се радвам, нали ...
20.06.2017 20:33
:)))
Роси, много се радвам, нали точно това е и целта на блога ми, да ви е гот на всички, които влизате тук.
Ако знаеш колко гигабайта със снимков материал имам в апарата и още два пъти по толкова гигабайта идеи в главата...само ако можеше денонощието да е 30 часа, щеше да е перфектно :))
Надявах се да успея да пусна Бялата Принцеса тази вечер - бялата ми роза, ала ще е най-вероятно утре вечер, много се озорих с работата.

А попарката тази вечер ще бъде от гранули, накиснати в прясно мляко, да видим как ще я харесат мъниците ))

цитирай
18. troia - Веси,
20.06.2017 22:10
vesever написа:
Кати, права си, точно като детска градина са, засега са послушни, тъй като още не са свикнали с "човешкия фактор".
Скоро ще им дам храна за големи котки и ще се опознаем подобаващо и...ще почнат белите :)))
Сладураната с финото рижаво герданче мисля да е Кат! ;)
Още не сме измислили имена...


ако не харесва името предложи му Троя. Може повече да му допадне да е малко троянче. Много е сладичко.:))
цитирай
19. vesever - Утре ше го изпитам, да видим ще ха...
20.06.2017 22:59
Утре ше го изпитам, да видим ще хареса ли името Троя. Усещам, че ще го хареса ;)
В момента имаме 2 момченца и 3 момиченца, трябва на всяко да измислим имена.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vesever
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4043327
Постинги: 1153
Коментари: 13404
Гласове: 16014
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол