Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2021 17:59 - На час по лъжичка, за да няма пресищане...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 761 Коментари: 2 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
           Призовавам всеки, който се чувства българин по душа и Дух, наследник на Духовните ценности и на Свободолюбивия, Възрожденски Дух на Радетелите за Свободна, Независима България, внимателно да прочете и дълбоко да вникне в мъдрото, хуманно, благородно и разумно послание в текста, който предлагам на Вашето внимание, скъпи сънародници в тези, основополагащи възстановяването на Българската Духовност, трудни и мрачни времена!
            Мислете и осъзнавайте, скъпи сънародници, за да не допуснем никога вече да попадаме под диктатурата на пролетарията, от която безумна диктатура няма по голямо извращение и гавра с човешката личност и достойнство!!!

                                              С цялото ми уважение и загриженост: Огнян Узунов

                                               
                                                     Даниела Горчева
4ч. 
·
Пане БИЧЕВ (българският топ полицай, разследвал чудовищния атентат в катедралната църква "Света Неделя") пише:

" На какво основание пролетариите смеят да искат за себе си право на диктатура? Що е пролетариат – това са милиони хора с празни джобове и с мазолести ръце. Пролетариите са хора на тежкия, неблагодарен, слабо плащан труд, които поради своята материална несигурност са принудени доброволно да продават труда си за парче хляб.

Съществуването на цяла класа такива неосигурени хора на труда показва, разбира се, че има една обществена несправедливост. Но какво следва от тука?

Следва много ясно, че положението на трудящите се, като слаби материално, трябва да бъде подобрено със силата и правото на закона. Но от тук никак не следва, че пролетариатът има право на диктатура, право на едничък върховен разпоредител със съдбата, волята и съвестите на всички жители на страната.

Робството било унищожено, но нито един, малоумен дори, не е помислювал да каже за робите:

“Те бяха роби, затова пътя към рая на земята е в диктатурата на вчерашните роби”. Робството е общ позор и нещастие за робите. Робите трябва да бъдат свободни. Но от тук не следва, че на довчерашните роби трябва да се даде диктатура. Защо на пролетариата се присвояват и непогрешимостта на римския папа, и правата на халифа-султан и узаконено насилие на преторианците и еничарите?

Защо? По кое право?

Кои са и какви са пролетариите?

Най-умните и най-мъдрите ли са те в държавата?

Най-просветените ли са?

Най-благородните и най-честните ли са?

Най-благожелателно настроени към всички ли са?

Разбира се, че не.

Но, техните ръце били мазолести. Чест и слава на мазолестите ръце!

И да беше наш съвременик, Сократ би казал със свойствената си ирония на новите претенденти за неограничената власт на тираните:

“Защо вие с едната си ръка разкъсвате веригите на капитализма, а с другата – ковете нови вериги? В името на що? И за кого?

В името на мазолестите ръце ли?

Та мислите ли вие, че мазолестите ръце ви дават право да бъдете нови Камбиздовци и Сарданапаловци, нови тирани?

И над кого? Над всички, които нямат мазоли на ръцете си?

Значи, вашите мазолести ръце ви дават право на власт, и над Омира, и над Питагора, и над Фидия, и над мене, Сократа?

Над благородния Перикъл?

Но ако вие от дълъг и упорит труд имате мазоли по ръцете си, продължил би Сократ, ако беше възможно да се разтвори моят череп, черепът на Питагора, Анаксимандра, черепът на Фидия, ние бихме ви показали мазолите на нашия мозък, като резултат от нашата упорна мисъл, за да облагородим вас (да ви направим хора не само на глед) и да подобрим (политически), социално, икономически, морално вашия живот.

И вие искате диктатура за себе си? Искате да бъдете господари на моя живот! Заповедници на моите мисли, на моето сърце, на моята воля? Безумие! Та това е и глупост на озлобени жестоки души! Роби на миналото, вие искате да бъдете тирани в бъдеще.

Искате с бич да вкарате народите като добитък, в топъл обор. И в семейството, и в училището, в политиката, в религията, в патриотизма, в национализма, в борсата, в канцеларията, в съдилището, в министерството и в работилницата, на улицата, в любовта и в гнева, в радост и нещастие винаги и навсякъде:

- Аз не исках да бъда роб на атинските тирани, не исках да бъда роб на римските цезари, нито на римските папи. Не искам да бъда роб, нито на пролетариата, нито на комуната.

Никой, никога, в името на нищо да не смее да бъде тиранин, никой, никога, в името на каквото и да било да не смее да гледа нито на един човек като на роб, като на предмет за принуждение и насилие.

И в семейството, и в училището, в политиката, в религията, в патриотизма, в национализма, в борсата, в канцеларията, в съдилището, в министерсвото и в работилницата, на улицата, в любовта и в гнева, в радост и нещастие винаги и навсякъде:

Бъди човек”.

Източник: https://www.facebook.com/daniela.gortcheva/posts/10158673951846429 .



Гласувай:
16


Вълнообразно


1. kvg55 - batogo,
22.04.2021 20:12
Пролетариите са хората, които произвеждат материалните блага, за да може високомерният Пане Бичев да е нахранен, облечен, обут, да му е топло в канцеларията, когато разпорежда да се арестуват и бият същите тези творци но благата, които се борят за правата си.
Пане Бичев е роб на капитала, когото обслужва, колкото и да си мисли, че е свободен.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Другарю kvg/к.г.б./ 55, народната мъдрост казва "да би мирно седело, не би чудо видело"...?!?!
23.04.2021 11:50
Ако имаше поне малко останал здрав разум, щеше да си осъзнал, че обществото е като организма – съвършена, синхронна система, в която всяко човешко същество и всяко нещо трябва да си бъде на най-подходящото за него место, където ще е най-полезно за Цялото.
Така го е промислил Висшият Разум – Създателят на Хармонията и това е единствения начин системата да функционира перфектно и всички части от Цялото да се чувстват пълноценни и да се развиват добре.
Системата се ръководи от мозък и сърце, които следват Божият Промисъл, а когато те престанат да работят, завладени от злокачествени образувания, тя умира, а с нея и злокачествените образувания, опитващи се да я завладеят и наложат своя диктатура.
В този ред на мисли, когато група изродени от болни амбиции клетки като мазоли, кокоши тръни, тумори и други подобни злокачествени образувания се опитат да заразяват здравите клетки, като ги използват, за да завладеят организма и да наложат своя, пролетарска диктатура, без да имат представа как се управлява и функционира тази съвършена система, системата е принудена да ги неутрализира, за да запази целостта и нормалните си функции за развитие и усъвършенстване на отделните индивиди и на Цялото...
Ако не разбираш тези азбучни истини, животът рано или късно ще намери начин да те научи на това, другарю комуниЗ...:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773006
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031