Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2022 13:42 - Щрак, в капана
Автор: leonleonovpom2 Категория: История   
Прочетен: 3803 Коментари: 13 Гласове:
41

Последна промяна: 04.07.2022 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За македонския капан става дума! А ,кой е в него, няма да кажа, защото Юлия щяла да ме докладва? Явно е от ДС, щом прави такива доклади!

Сега сериозно! Блестящото френско предложение щяло да гарантира вписването на Българите в Македонската конституция като национнално малцинство! И това ни удовлетворява напълно? Ало, да не сте сбъркали номера?

Сега наистина съжалявам, че не учих дипломация! На такъв лицемерен капан никога нямаше да се хвана! Вярно, не бях синче на член на ЦК, че по привилегии да ме пробутат, бях реалист И неудобен за  в бъдеще, това ми беше ясно!

Щели да ни впишат като малцинство и ние да скачаме от радост? Трябва да си голям какаванин , ако при това положение , не загряваш и ответната стъпка- вписването на македонците  като малцинство в нашата конституция!? Е, това е резултатът от прибързаното признаване на Македония като държава! Късането на пъпната и връв с България, за които  не могат да мислят! При това- безусловно?

Добре де, понеже Франция ще " гарантира" нашите "щения", да преминем само на Френска вълна, историческа също!

Имах постинги на тема" Македония", в който ползвах писанията на известните учени и политици от френски произход-Ламартин, Ами Буе и Сейже! Няма да описвам подробности ,ще дам само есенцията от техните съждения......

Първо ,за тях Македония е само географска област! Разбирате ли какво означава това, тези, които не сте наясно по начало?

Второ, на въпросът към жителите й ,какви са по народност, те отговарят еднообразво- Бълтари!

Трето, Ами Буе е картограф и е направил картите на три БЪЛГАРСКИ държави- така ги вижда- Мизия, Тракия и ...Македония !Очертал им е и границите, така ,че да са естествено защитими! Те минават по билата на високи планини и по течението на големи реки!
Тази карта на трите БЪЛГАРСКИ държави стои на масата на преговорите в Сан Стефано По нея са определени границите на Санстефанска България!

Сега ,за тези ,които мислят по- бавно- Френски учени са включили географската област Македония в пределите на България, защото там живеят Българи / Ако македонците включат Българите като малцинство в конституцията си, ще излезе ,че те самите са малцинство в държавата си?/
Така, дадохве мнението на френските умове Те работят с ума си , а не показно- с лицемерие и с  високомерие! Но вместо тези висши чувства, в главите им има знание и познание!

Да видим, френските политици, какво са свършили в резултат на техните писания
В Берлин Франция първоначално е против включването на столицата на географската област Македония-   Солун в пределите на България!? След това се прилепва плътно до исканията на Англия цялата географска област Македония да остане в пределите на техния пациент/ необходимия болник/ -Османската империя!

В Ньой, на нейна територия, България за малко не е ликвидирана, по настояване на трите Бълкански държави- Гърция, Сърбия и Румъния, подкрепяни отново от същите герои-Англия и Франция!  Може би ,заради боя ,който са яли от нас?
Добре, че американският президент Уилсън ги е поставил на мястото им, приземил ги е !Но ,географсктата област Македония е харизана на Сърбия и Гърция, като нуждаещи се от територия!

След ВСВ няма промяна в позициите на Англия и Франция Получили сме си хилядите тонове бомби от самолетните им набези , затова ,че не воюваме по фронтовете , дали сме след това  32 хиляди жертви в участието си на страната на коалицията
И за награда сме на подсъдимата скамейка, заедно с виновниците за войната ?Претенции към нас-отново от същите, но този път СССР не позволява те да бъдат удовлетворени! Примерно Мизия и Тракия да бъдат подарени! Или да се създадат две държави с тези имена! ? И който ,каквото може да цапардоса от тях, с височайшата благословия!

Вижда се ,че френски учени от една страна и френски политици  от друга -, не са участници в един хор! И ако някой от тях пее фалшиво, това се лицемерните им политици!

И те се явяват наши гаранти? За какво, на ограбването ни ли?
Както и да е, свикнали сме!




Гласувай:
41



1. iw69 - И
04.07.2022 14:07
франсетата ни препикаха, благодарение на Полит.примитивите ни.
цитирай
2. nedovolen - Идва времето, когато всички дог...
04.07.2022 15:09
Идва времето, когато всички договори и вътрешни закони ще бъдат променени. От времето, когато България е незаконна. Да, незаконна. От много години. Какво да говорим за конституцията.
За справка може да погледнеш по въпроса в трудовете на проф. Янко Янков, юрист, за пояснение обявен за репресиран номер 1 в България.
Променяйте себе си. Да променяте околните е празна работа.
:)))
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Ив!
04.07.2022 15:11
1. iw69 - И
14:07
франсетата ни препикаха, благодарение на Полит.примитивите ни.
цитирай

Изтрий

Гова ,че са те, е по закона на случая! Просто те бяха начело на председателството
Всеки друг щеше да го направи на тяхно място!
А ,най- доволни щяхме да сме/ и благодарни/, ако всички вкупом го бяха направили!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Поздрави, Николай!
04.07.2022 15:19
Много е загадъчен коментарът ти! Дава терен за двусмислени тълкувания! Вместо да търся и да се ровя в трудовете на цитирания професор, изясни , какво имаш предвид под " незаконна" държава?
Просто няма как най- старата, действаща по име държава в Европа, да е "незаконна"? О т кого да бъде припозната за " законна"? От тези, които не са съществували, когато нея я е имало, ли?
Внукът да обяви дядо си за незаконен????
цитирай
5. gardener - Капанът
04.07.2022 16:59
Когато Русия ни освобождава 1878 година, състоянието на Европа е ясно. Франция е "нашибана" от Германия (на Бисмарк), Русия печели първа голяма война след Кримската. Англия вечно е нещо като арбитър, пазещ строго интересите си с цената предателства и "хитра" колониална политика. Русия си мисли, че ще има подкрепата на Германия и Франция след войната и ще реализира сериозните си имперски интереси на Балканите (а те са - едно княжество България, част от Русия и териториално обхващащо днешна Македония, части от Турция до 30 км. от Константинопол. Политиката на Александър II, обаче не успява да намери отклик, защото е предадена от Германия. Всъщност, Австро-Унгария страда от неизличима болест, подобна на болестта на Русия, касаеща Полша. Втората част на плана Бисмарк е същият като плана - Хитлер "аншлус" и изграждане на Голяма Германска Империя в Европа. Австро-Унгария е подкрепена от Англия и и се дава път към близки "сношения" със Сърбия, а Франция от това време се "раздира" между гнилата империя, поредната република и разбира се "бонапартиските" идеи, че краля не е същински представител на династията Бонапарт, а Русия насърчава "истинския" наследник на имперската корона. Та, в условията на тези взаимно изключващи се позиции и враждебни играчи се получава и оставането на днешните македонски земи извън пределите на тогава разделена България. Винаги съм ценял Александър като най-просветения и либерален монарх от онези години, случихме на Освободител, а и бързо го убиха, а следващият Александър бе ръководен от жена си, външно изглеждаше голям мъжага, а иначе бе плюшено мече в ръцете на немската си женичка, която "играеше" с роднините от Дания, които пък искаха слаба Англия, а също и слаба и конфронтирана с Англия Русия и отново завързан добре възел, Англия, която има най-добрата армия и най-компактната, но свикнала да се бие с варвари от колониите, а не с вече наборната армия на Германия. И така - Македония е функция на неразбирателството между тези страни, а днес ...
цитирай
6. leonleonovpom2 - Здравей!
04.07.2022 17:30
5. gardener - Капанът
16:59

Да, фактологията е такава!
Бих допълнил, че Александър Втори има подкрепата на Бисмарк!
Англия и Франция държат Турция да остане Това са го забелязали и французите от постинга! Те наричат империята " нео!бходимия болник"! Да протинодейства на Русия на Балканите! Те ще я подкрепят, да остане! Затова ,предпочитат да се късат малки парчета от нея По тази причина Ами Буе вижда три Български държави, формирани в различно време? България, респективно Македония са жертва именно на тази провеждана от тях политика!
Бисмарк, той е казал, че ще подпише всичко , което му се поднесе като предложение, готов е да свика конференцията, само Александър Втори да посочи дата!
Русия, Германия и Австро- Унгария са в Тройния съюз, Бисмарк е задължен на Александър Втори за подкрепата при обединението на Германия и иска да се реваншира!
Всъщност, първоначалният план е само Мизия да получи свобода! Той е и крайният резултат от Берлинския договор Другите, Тракия, Македония, ще почакат.... Ами Буе и Ламартин са видели бъдещето!
Александър Втори ни е приятел !Александър Трети - категорично не !Той не е и нормален Физически много силен, чупи като Максимин Трак железни пръчки с ръце, но не в ред с разсъдъка! Злините идват от него! Когато СърБия ни обявява война, правителството ни иска помощ! Никой, с изключение на Турция ,не се озовава Но, по разбираеми причини, не можем да приемем помощ от Турция справяме се сами!
Така е, политиката е мръсно нещо, там водещи са интересите!
И ние сме жертва именно на тях!

Всичко най- добро!
цитирай
7. kvg55 - leonleonovpom2,
04.07.2022 17:46
Снощи даваха по телевизията Стево Пендаровски, но аз не се заслушах внимателно.
Говореше нещо за "трудности" при вписването на българите в конституцията.
След като дигнахме ветото и започват врътките и усукваниците.
цитирай
8. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
04.07.2022 18:51
7. kvg55 - leonleonovpom2,
17:46
Снощи даваха по телевизията Стево Пендаровски, но аз не се заслушах внимателно.
Говореше нещо за "трудности" при вписването на българите в конституцията.
След като дигнахме ветото и започват врътките и усукваниците.
цитирай

Този Стево не го знам какви пендари е редил, но такива мекерета/ злобни жени/ познавам много добре!!

Най- добре е човек с такива да не си има работа изобщо! Защото са от усойници нагоре!Ще те ухапе и ще трябва и да и се и извиниш!? Вместо да я размажеш!

Хубава вечер!
цитирай
9. leonleonovpom2 - Е, такава е наградата на слугите!
05.07.2022 21:08
Отнеха ни , не се ззнае точната цифра, но е поне половин милиар евро от Евросубсидиите?
! Заради успехи в икономикаата? Така ли се стимулират успехите? Все пак, интересно, какви?
А за "успехите" в дипломацията, за извадените горещи кестени, къде ни е наградата?

Какво, потупване по рамото ли било достатъчно?
цитирай
10. nedovolen - К4
08.07.2022 13:30
Иване, малко късно, да ти отговоря на ре-то тук.
Това съм го чел преди повече от петнадесет години. Цитираният проф Янков го доказва с документи. Отнася се за времето след турското робство.Забрававил съм подробности. Също и Конституцията ни е незаконна. Не съм историк, това помня. Който се интересува, показах кошарата, да си го търси.
За България споделям, че е най-древна. Основоположник е не само на настоящата, а и на много предишни цивилизации.
Споменавал съм няколко пъти преди колко стотици хиляди години по нашите земи битува примерно твоето име.
Да продължа излишно.
:)))
цитирай
11. panazea - Значи франсетата и ингилизите ни имат зъб .
08.07.2022 17:24
Още от 1200г. сме им развалили рахата с нашите богомили , че те са създали Инквизицията и Университетите си заради нас , за да се преборят с нашата ерес.
За изгонените в снега голи от Каркасон даже няма да споменавам.
За кладите , на които са горели богомилите , няма да споменавам.
После са си клали хугенотите през Вартоломеевата нощ , а останалите живи са ги изгонили в Канада.
И да вземе нашият цар Калоян да плени техният кумир Балдуин Фландърски 1205г, , че дори да го бутне от кулата! Може ли да ни простят това варварство?
Цялата идея на Запада за владеене на Изтока в провалена. От един Български цар ! 800 години не могат да ни простят. Ние разнасяме идеите на Свободомислието , а това е непростимо. Те са свикнали със сюзерени , клиенти и подкупи! Та до днес ! А как сме ги тръшкали през войните , даже няма да разправям!
цитирай
12. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
08.07.2022 21:41
11. panazea - Значи франсетата и ингилизите ни имат зъб .
17:24
Още от 1200г. сме им развалили рахата с нашите богомили , че те са създали Инквизицията и Университетите си заради нас , за да се преборят с нашата ерес.
За изгонените в снега голи от Каркасон даже няма да споменавам.
За кладите , на които са горели богомилите , няма да споменавам.
После са си клали хугенотите през Вартоломеевата нощ , а останалите живи са ги изгонили в Канада.
И да вземе нашият цар Калоян да плени техният кумир Балдуин Фландърски 1205г, , че дори да го бутне от кулата! Може ли да ни простят това варварство?
Цялата идея на Запада за владеене на Изтока в провалена. От един Български цар ! 800 години не могат да ни простят. Ние разнасяме идеите на Свободомислието , а това е непростимо. Те са свикнали със сюзерени , клиенти и подкупи! Та до днес ! А как сме ги тръшкали през войните , даже няма да разправям!
цитирай

Изтрий

Да, в този район там, на Каркасон ,видях табела - Заек? Жена ми също я засече и попита- Каква е тази работа? По- късно разбрах ,че там е пълно с топоними от Български произход, които Екатерина вВелика е определила като "славянски" Пиринеите- също! Това е репер, указваш, че славяните произлизат от...Българите!

За Калоян, какво мислят, разбрах от едни белгийци, които бях завел на Асеновата крепост
Е, не им беше ясен кой е цар Иван Асен Втори? Опитах с Калоян, че е негов племенник! Същата работа И отнякъде ми дойде идеята да кажа ,че е крал Жан, победил рицарите! Скочиха Да, знаят разбира се Крал Жан!...
Пристигна, току що, жена ми с песен на запис-"Бургаски вечери" на Гого!
Бяхме приятели Защитихме заедно, в казармата бяхме заедно Едва ли има някой извън кръга на " Тоника", който да е слушал повече от мен " Бургаски вечери" Идваше на ношните ми дежурства в казармата въпреки, че беше забранено! Но ние бяхме ротата на талантите и за нас си затваряха очите Питаше проформа- Мони, може, нали?
И правеше безбройни вариации на песента в съпровод на китарата си!....Наскоро срещнах Дьомов и за пръв път му казах за този спомен Той се разплака!....
След защитата бяхме заедно на ресторант-той с Ева, аз с колежка Имаше и други, но бяхме четиримата на една маса! Усетих изпитателните погледи на Ева? Издебна момент и ме попита,сериозни ли са отношенията ни с колежката? Отговорих неопределено
И изстреля в неин стил- Като жена ти го казвам, всяка може да бъде в краката ти, не се излагай с нея!

Лека нощ!
цитирай
13. leonleonovpom2 - Здравей, Тони!
08.07.2022 22:34
Има една ретропрограма ,за стари френски филми, !
Сетих се, понеже стана дума за франсетата!
На филма, в края му се появи надпис на Български- след сто години
Мисля, че беше, " Последното раздаване" за едни мошеници, които ограбваха богаташи, мъж и жена ,но се мамеха и помежду си
Та в края на филма се появи текст- на Български -Сто години по-късно Героите бяха същите
Заподозрях нещо, че става дума за известна конструкция
Намерих оригинала -Ън сиекл плютар! Не се превежда така , а е указание за нещо много по- късно, но неопределено!Много време по-късно!
Илиа ън сиекл, кон ньосепа вю!- От много време не сме се виждали!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: leonleonovpom2
Категория: История
Прочетен: 9133439
Постинги: 1348
Коментари: 29643
Гласове: 102590
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031