Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.05.2018 19:53 - ОСНОВИ НА СЕЛЕКЦИЯТА НА ГОВЕДАТА
Автор: bgman13 Категория: Политика   
Прочетен: 1002 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Селекцията на говедата бива два вида: 1. От гледна точка на това кой извършва селекцията. 2. От гледна точка на това, каква е целта на селекцията.
От гледна точка на това кой извършва селекцията, селекцията бива два вида: 1. Естествена селекция, т.е. такава която се извършва от слепите природни сили. Евентуално от Бог, в случай, че се окаже вярно. 2. Изкуствена селекция, т.е. такава която се извършва от разумни същества. Втората е подмножество на първата, защото разумните същества имат ограничена власт и освен това самите те са продукт на първата.
От гледна точка на това, каква е целта на селекцията имаме два вида селекция: 1. Положителна селекция, т.е. такава, при която до размножаване се допускат само елитни говеда. 2. Отрицателна селекция, т.е. такава, при която до размножаване се допускат само неелитни говеда.
Разновидност на втората е когато систематично от стадото се отнемат елитните говеда.
Една положителна селекция която действа достатъчно дълго време в една посока, може да превърне говедото примерно в човек.
Една отрицателна селекция която действа достатъчно дълго време, може да превърне човека в амеба. Може и да го унищожи, ако си е поставила за цел да отслаби основните му жизнени функции - хранене, дишане, размножаване.
При смяна на положителна с отрицателна селекция от амебата може да се образува отново човек и обратно. Дори най-деградиралото стадо говеда, което не е изгубило способностите си да живее и да се размножава може при смяна на отрицателната с положителна селекция да стане елитно.
Когато при изкуствена селекция искаме да произведем качествени говеда с точно определени качества, трябва да работим в определената посока. Примерно ако искаме да произведем корумпирани говеда със значителни способности трябва да допускаме до размножаване само най-способните.
Ако искаме да произведем хора, изкуствената селекция няма да ни свърши работа. Чрез изкуствена селекция можем да произведем говеда, защото ние сме хора. За да произведем хора, трябва да сме нещо повече от хора. В противен случай, говедата които са станали хора не е изключено да започнат да се занимават с нашата селекция и да ни превърнат я в говеда, я в нещо друго. Поради тая причина, можем да извършваме отрицателна селекция с всякакви животни които са по-малко от хора.
КОГАТО ПРИ СЕЛЕКЦИЯ ЕЛИТНИТЕ ГОВЕДА СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ СИСТЕМАТИЧНО В ДРУГО СТАДО, А В ПЪРВОТО ОСТАВАТ САМО НЕЕЛИТНИ.
Първото стадо има шанс да се развива в положителна насока ако отрицателната селекция която му се провежда се обърне на положителна. Елитното стадо има преднина, която вероятно няма да може да бъде наваксана при равни други условия. Но на това че условията се променят може да се разчита. Така както елитното стадо е имало късмет да му се прелее чужда елитна кръв, така и неелитното стадо може да му проработи късмета.
При равни други условия е така. Т.е. човекът също прави грешки при изкуствения отбор, а природата ги поправя след това, при това много лесно. Така както поправя и грешките на природата, които самата тя е направила. Ако човекът се окаже грешка на природата, природата ще я поправи много лесно. Когато му дойде времето.
Но дори и неелитното стадо да изчезне, останалото елитно стадо е с не много големи различия в наследствените заложби на отделните животни, а възможните отклонения никога не могат да се предвидят. От това следва, че всички говеда, които в момента съществуват са достатъчно конкурентоспособни да съществуват. Всички те се развиват при условията на собствената си среда и имат шанс да станат един ден и хора, така както и хората имат шанс един ден да станат амеби. Може да останат само амебите и тогава ще имаме всеобщо равенство. Никой не знае.



Гласувай:
3



1. krassko - Това направо е бисер!
22.05.2018 23:52
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgman13
Категория: Политика
Прочетен: 639749
Постинги: 308
Коментари: 336
Гласове: 294
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031