Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2018 07:03 - Сънуваме, какво ли?
Автор: lexparsy Категория: Поезия   
Прочетен: 4084 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 15.06.2018 16:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Сънищата ни често са преживявания, които е невъзможно да запишем, но може да запомним като чувство и преживяване, даже и будните сънища …
   А дали отделяме време да си спомним (на прехода на събуждане най вече) и анализираме сънищата си? И още по-важно.. дали си припомняме и даваме равносметка за деня си, който често е преминал незапомнен като сън, за да се поучим от деня или простим, преди пак да заспим…:-)

imageimage

   Защо написах така? Ами признавам си като дете наивно :-)
   Аз рядко и с резерви се заглеждам в сериали, но ми попадна торент на „Westworld“. Като прочетох че там са Антъни Хопкинс, Ед Харис, Джефри Ръш (и други готини, дето не ги знаем като холивудски)… се заинтригувах. Сценария е с гениално тънък, и богат на психологически препратки промисъл, конкуриращ смислово Матрицата, но в достъпен за разбиране контекст. Уестърн парк, обитаван от перфектни роботи симулиращи поведенчески хора, за бизнес забавление на туристи. Но… има Бъг, заложен тайно от Твореца, и се нарича „блянове“ които ги правят Себе-опознаващи се и Осъзнати (ами какъвто Бог е дал на расата на Хората :-)… И сещайте се… :-)
   Добре де, връзката и моята асоциация е, че света ми заприличва все повече на парк-ферма в която хората изкуствено се роботизират и трудно остават такива с „Блянове“. А на тях им е останало спасението да се самоопознават чрез различаване на Бляновете си от дневните и нощни „Сънища“…
  Защото до скоро беше тайна, заради която те „самоубиваха“, но вече е толкова очевидно, (но не и за готовите зомби), че вече открито във Фермата ни манипулират природата, храната, психиката, мислите, гените и историята… но Родовата памет им е трудно ! Пазете я!

   Лято е! Желая ви прекрасни бленувано сънувани летни дни!


   
П.П. Е, който има нужда да се посмее може да се сети за хейтърите, та да им рече ... А бе защо не застанете симулирано осъзнато пред огледалото, и с едни пинсети да бръкнете, че да си извадите чипа с примитивната програмка, че да оставите нормално сънуващи и бленуващо пишещи Хора… НА МИРАААА… Че да не им се развихрят Бляновете :-)()( 
 Ами то само захранването да дръпнеш брат… и света ще си стане красиво обитаван и с мнооого боклук… Ша го почистим бе  :-) 
Е лято е, ама е само електроника, не мирише :-)))
But...
Summer time, and the hate is not easy.
Joy is jumping, and the Love is so high!
So hush little hat Haty, you cannot  apply…:-)




















Тагове:   какво сънуваме,


Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troina - ..колега..
15.06.2018 09:00
аз па мисля, че ти имаш чип..потънал дълбоко в меката глава..
още по-кофти..не го осъзнаваш, и си спинкаш най-блажено така..
докато един хейтър..е бърз, смел,умен, безжалостен, гъвкъв..
и,точен като ловец ,който преследва Истината, и себе си!
а, ти продължавай да си гониш опашката..твоя л.грижа и дело..
хубав ден, Юлия
цитирай
2. vesever - Темата за сънищата е интересна и ...
15.06.2018 09:18
Темата за сънищата е интересна и мистична. Аз периодично сънувам сънища, които ми се сбъдват след известно време. И предупреждения за опасности сънувам, просто е нужно да се реагира навреме.
Мисля си, че ангелите ни пращат сънища за важните неща в живота ни, или може би същевременно живеем и в друга реалност, където имаме повече виждане отвъд видимата материя и оттам вземаме знание и разбиране чрез сънищата си, за неща, за които тук не успяваме да прозрем с "нормалните" си сетива...
цитирай
3. lexparsy - Темата за сънищата е цяла вселена Веси,
15.06.2018 10:24
даже не една, а много, ако предположим че всеки сън ни отвежда в различна :-)
vesever написа:
Темата за сънищата е интересна и мистична. Аз периодично сънувам сънища, които ми се сбъдват след известно време. И предупреждения за опасности сънувам, просто е нужно да се реагира навреме.
Мисля си, че ангелите ни пращат сънища за важните неща в живота ни, или може би същевременно живеем и в друга реалност, където имаме повече виждане отвъд видимата материя и оттам вземаме знание и разбиране чрез сънищата си, за неща, за които тук не успяваме да прозрем с "нормалните" си сетива...

   Сигурен съм с твоята емоционалност имаш и толкова невероятно интересни и красиви сънища :-)
   Внимавай какви майстори сънуваш с ремонтите дето си захванала, ако разказват сънища бегай от тях :-)))

   Ще допълня кратко...
   И философии, и психолози, и лекари, и езотерици, и мистици имат свое мнение… и всеки поотделно свой си опит. Аз само искам да подсетя да им обръщаме внимание и да ги отличаваме. С извинение към осведомените но за улеснение и съвсем тривиално ще припомня че често се делят на три вида:
- сънища породени от емоциите на битието ни;
- такива породени от абстрактните ни душевни преживявания;
- и сънища – осъзнати пътувания, описани от много шамани и мистици.
   И трите вида могат да се тълкуват, но най-важното е ние да ги асоциираме в будно състояние, макар че често е невъзможно да се разкажат с думи, както е при мене. :-)
   Но най-вече искам да припомня, ако някой не е забелязал, че и през деня може да имаме будни сънища, породени от емоционалните ни бягства, които пропускаме да видим, а те също имат много послания !
цитирай
4. lexparsy - Амии, замислям се…
15.06.2018 10:36
   Уж обещах да трия откровено просташките и обидни коментари, но по моя преценка ще оставям по някой, защото и четящите могат да си асоциират със сънувани душмани :-)))
   Примерно може да ги разпознавате в сънищата си по това, че освен липсата на абстрактно и духовно виждане, Господ ги е лишил и от речникова база данни. Така че даже да сънуват нещо от величието на прагматичната си осведоменост за всичко в селото, по всеки минувач си лаят! Ами точно като куче вързано (напомпано) от Кмета на мегдана на селото (на блога), че и окичено с шарени панделки брат :-)))
   Хе-хе, и по това че си признават че са кучета (хейтъри), колко са горди как всички сънища (постинги) са налаяли и Кмета им е позволил да си сменят облика (профила) когато си поискат…ама на всичките името им е YouLose :-)
цитирай
5. lexparsy - Днес е Видов ден, ако можем да го интерпретираме във връзка с темата…
15.06.2018 12:10
  Църквата не му е измислила аналог, но обичаите казват че прегрешилите ги постига възмездие, но аз го интерпретирам различно… Всеки каквото си е пожелал, или нарекъл, или сънувал и денем и нощем, и праведно и или грешно, (Господ тегли) му се сбъдва. Наивно откровено се чудя как може някои хора да поберат толкова злост и омраза в себе си… Може би за това я раздават… и ако им отвръщаме, така и я приемаме… а всичко, което не намери обиталище се връща при собственика си!
   Ами аз за всеки случай ще си поискам прошка за моето сънувано, ако в добрите ми сънища ме е посетил и зломислещ натрапник… Може пък и да ми се размине… А тези дето са им осъзнати злите сънища да си му мислят…
цитирай
6. lexparsy - https://fresh-science.com/mikrodryamkite-se-sluchvat-bez-dori-da-razberete/
18.06.2018 23:43
   Ето един линк в който се говори за Микродрямките (microsleep) през деня.
   Аз ще допълня от допълнителни източници че те се случват особено при преумора и многократно без да разберете, но по мое наблюдение и при стресова ситуация. Тогава само част мозъка може да спи или по-голяма част но за кратко време. Целта е организма да превключи метаболизма в авариен режим, и ако си мислите че сте неуморими, следва и колапс , който може да е неприятен.
   В контекста на сънуването и особено при емоционално натоварване ума преживява и микросънища и даже да възприеме света с различни времеви и пространствени характеристики. По-често те са неосъзнати, но на мене лично, забавяне на времето ми се е случвало и осъзнато при опасни ситуации в които трябва да се вземе решение.
   И пак в този контекст напомням за самонаблюдението, което може да е много полезно за себеопознаването.
цитирай
7. mt46 - Поздрав!
19.06.2018 22:06
Понякога съм имал интересни сънища...
цитирай
8. lexparsy - Радвам се че си припомнни Марин
20.06.2018 01:39
mt46 написа:
Понякога съм имал интересни сънища...

Позива ми е да си ги спомняме и да им обръщаме внимание,защото са отражение на душевните ни търсения, които сме занемарили, а ние можем да ги тълкуваме по-добре от врачки и съновници :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lexparsy
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1363927
Постинги: 484
Коментари: 4222
Гласове: 7375