Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2018 20:20 - Пожелайте си Шеметен Ден!
Автор: vesever Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2878 Коментари: 16 Гласове:
14

Последна промяна: 27.01.2018 02:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Напоследък се оплаквах, че ми става скучно, защото първите седмици след празниците работата не е толкова интензивна и обемна, както през „нормалното” време от годината.  Хората имат нужда да се ‘събудят’. И взех, че си пожелах да стане нещо шеметно, интензивно.
Още тази сутрин, отваряйки очи, имах усещането, че днес ще е шеметен ден. Бърз душ и  излизане  с мокра коса – обичам зимно време косата ми да става на пръчки, докато кротко си вървя по пътя. Усещането е много интересно, елегантно и уникално.
Среща с приятелите ми от Шотландия, обикаляне с тях по общини, банки, магазини, автосервизи. 
Малка издънка с клиентка. Вчера говорихме за документите й, искаше ги за петък вечер, а днес се обажда и заявява,че ги иска за 14 часа. Ами сега! До обяд съм по задачи и едва следобед планувам да довърша нейната поръчка….
Кийт и Марион успяват да ме върнат вкъщи по обяд и сега какво – с мръсна газ по документите. 14 часа е и аз съм готова. Не ми е за пръв път да ме форсират- имам тренинг. 
Тръгвам за града с такси, трябва да разпечатам документите и да се срещна с клиентката, за да й ги дам. На изхода на селото преравям чантата си. Не е истина! Забравила съм парите в другата чанта. Замолвам таксиметровия шофьор да ме върне вкъщи, за да ги взема. Сетне, обратно към града! 
Право  в книжарница Сириус, връчвам на момичетата СД картата си.  И друг път съм разпечатвала там. Ала този път техните устройства не я разпознават! Какво се случва тук - явно отгоре са приели твърде присърце моите желания за шеметен ден! А междувременно клиентката чака, ще подава документите в банката, а в петък работели до по-рано…
Бягам до фотоателие Палитра. Тук вече картата ми е разпозната! Отдъхвам си! Но не! Оказва се, че в Палитра работят с друга версия на офис пакета и файловете се разместват неимоверно…Мигам на парцали и не знам какво да направя. Евала на човека, много отзивчив се оказа, предложи да прати файловете по мейла до Сириус, в съседни сгради са и се познават. Така и направи, при което аз обнадеждена тичам обратно до Сириус. Момичетата, и те изключително мили, веднага ми разпечатиха документите и бегом при клиентката!
Сядаме в едно заведение и жената предлага да ме черпи кафе. Хубаво си мислех да откажа, за да не губим време, ами да бяга към банката, но тя настояваше да бъде учтива и в крайна сметка приех. Минута след като донесоха кафетата, докато слагах подписи и защипвах документите с телбода, жената разля кафето си върху един от документите. Много се притесни.. И аз, как да я успокоя, хрумна ми да й кажа, както казвам на децата, че когато разлеят нещо, е на късмет. Успокои се от моята лежерна реакция, предложих й докато си изпие кафето аз да бягам обратно до Сириус за повторно разпечатване. След немного минути, задъхана, се връщам при нея. Прибираме документите на сигурно място, докато допием кафетата и след това се разделяме - клиентката доволна, и аз доволна - работата е свършена, въпреки препятствията.
Време за фитнес. Но понеже щерката предпочете да си почива, след цяла натоварена седмица в училище, а аз, така или иначе съм в града, рекох да отида все пак. Срам-не-срам, ще ида и сама, какво пък, няма да ме глътнат, я! Залата е празна. Това за мен е добре, има нужда от усамотение след цял ден тичане.
Адреналин! Почвам да въртя колелото. Свисти, ей, свисти! Притеснявам се да не го потроша. След 30 мин. въртене на педалите, какво имаме, дами и господа?! Нов рекорд във фитнес дисциплините!?! 5,2 „изминати” км,  160 изгорени калории и сърдечен ритъм 111 (намбър уан, намбър уан! – умна машинка, всичко показва).
Сетне пътеката. Решавам ей-така да измисля танц. Защо ли? Е, как защо! Звучи танцувална песен, много подходящо! До 5 км/ч на пътеката се танцува супер елегантно. С леки подскоци, редуващи се ляв и десен крак, ляво и дясно рамо! Над 5 км/ч танците не са възможни, трябва си бягане! 
Обажда ми се Б., който има да ми връща едни пари и  излизам да ги взема. Спрял бил пред фитнес залата. Е, на 20 метра се оказва, ала какво, изтичвам до колата. Хората по палта, с шапки и шалове, а аз по клинче и потниче. Много интересни реакции от възрастни жени, с които се разминавам, и които няма как да знаят, че излизам от фитнеса - явно решиха, че така си ходя по улиците в зимния ден. Е, нали не съм по бански, какво толкоз!
След фитнеса, още тичане, да не би да взема да загубя форма. Бягане до супермаркета, сетне до спирката и накрая автобусът ме стоварва со кротце, со благо в наше село убаво. „Приземявам се” успешно вкъщи. Няколко минути за релакс, преди готвене.
image
И едва сега усещам, че цял ден съм само на едно кафе…не, че ми е за пръв път! Петъчната вечер се очертава приятна. Хем приятна, хем ползотворна! Ще трием с един готин пич вируси от компа ми. Така де, аман от вируси! 
Апропо, в супермаркета си избрах вино, изглеждаше впечатляващо елегантно, и без да разбирам от вина, реших да го взема. А ананаса, след като децата го изядат, ще посадя перчемчето му в саксия. Дано се прихване!
image
Ха, наздраве! Поздравчето е с You Can"t Stop Us - разкошният ми Хаваси и една много приятна унгарска група Hooligans.     




Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pvdaskalov - * 1 *
26.01.2018 21:18
Моята справка в "Онлайн речник" потвърди, че заглавието е НАПЪЛНО подходящо:
шѐмет
Значение на думата шемет
м., само ед.
1. Разг. Световъртеж, замайване. Не можеше да се премести от шемета, който беше го обхванал.
2. Опиянение, унес, омая. Сладостен шемет.
3. Прен. Разг. Особен, странен, завеян човек; чудак. Голям шемет е.
Синоними на думата шемет
(същ.) въртеж, замайване, главозамайване, зашеметяване
Превод на думата шемет на английски език
1. giddiness, dizziness, vertigo
става миШЕМЕТ feel giddy/dizzy
2. вет. staggers

Въведението е добро. Изложението - потресаващо напрегнато, заключението - съвсем естествено. И сега какво? Не остава нищо друго, освен да те поздравя за успеха. Разбира се, вземам под внимание и трите илюстрации. Първата е най-хубава, подсказа ми по телефона котачето Матю от Калофер. Ненапразно цяло лято идваше при мен да го милвам. Стана и то естет, но му забраних да участва в леденото хоро в Тунджа.
Имам и дребни забележки, но тях - на лични.
Браво, Весе! Но гледай шеметните дни да са по-нарядко. Не може животът да премине само в препускане. И още един извод - купи си кола!
Поздрави!
П и е р
цитирай
2. vesever - Пиер, много ти благодаря за чуде...
26.01.2018 22:42
Пиер, много ти благодаря за чудесния анализ!
Давам си сметка, че много харесвам думата "шемет".
Всичко добре, обаче аз и кола - нееее!
Умея да работя под напрежение, ала напрежението по улиците не бих могла да понеса.
Когато дадена ситуация зависи само от мен, всичко е под контрол. Обаче, когато зависи и от още много участници, както е уличното движение...не бих се справила.
инак, след всяко шеметно натоварване, си намирам своите начини за разтоварване, а те са много приятни!
Да е жив и здрав Матю, моите котаци напоследък се гушат на тавана и по цели нощи вият и тракат...такъв им е периодът, какво да се прави. В момента имам само женски и се присъединяват няколко мъжкари от съседните дворове...и по цели нощи - купон :))
Лека вечер, Пиер!
цитирай
3. urpa4a - Такива дни...
26.01.2018 22:42
Винаги са ме зареждали, колко по-сладко може да е виното, когато знаеш, че си "THE HERO OF THE DAY":)
Винаги съм обичал, всичко да се случва, мразя чакането, да ми мине плана монотонно - екшънът винаги зарежда ;)

БРАВО МАШИНКА СИ ;) (казано по махленски)
цитирай
4. leonleonovpom2 - Наздраве, Веса!
26.01.2018 22:55
Отдай дължимото и на виното, не само на бягането!
Мерлото е качествено вино!
Французите са медицински случай!Нездравословен начин на живот, най-вече относно храната-много мазнини, съчетан с високата му продължителност, мисля че са в тройката на Европа А май и на света?
И причината била разкрита - червеното вино! По няколко чаши всеки ден!
Алкохолът по начало е враг на холестерола, няма дебели пияндета, но тук в червеното вино има и танини и стабилизатори, улавящи свободните радикали, причинители на стареенето

Та съчетай бягането с виното!
Но когато пулсът се нормализира!

Хубава вечер!
цитирай
5. zax - Дори с една и съща версия на офис-...
26.01.2018 23:05
Дори с една и съща версия на офис-пакета, табулациите се разминават заради използването на различни принтери, странно но факт.
Относно "колелото", когато се набере достатъчно висока скорост повечето започват да свистят.... преди излитане.
:))
цитирай
6. vesever - Иво, прав си, зареждащо си е, голяма ...
26.01.2018 23:07
Иво, прав си, зареждащо си е, голяма веселба, такива мигове ще ги помня винаги!
Монотонно... много кратко може, но поначало да, трябва екшън, демек действие, движение!
цитирай
7. vesever - Иване, благодаря ти :) От време на ...
26.01.2018 23:11
Иване, благодаря ти :)
От време на време пия по малко вино...но не съм разбирач. Това се оказа много приятно, вече е отворено.
Поначало на запад живеят по-нездравословно, мисля.
Много застоял живот и в храните им има много повече консерванти от при нас...
И за американците знам, че имат сериозни проблеми със затлъстяването...

Кротвам се поетапно, само не знам ще мога ли да заспя след толкова бурни емоции!
Лека вечер!
цитирай
8. vesever - Закси, нерядко се е случвало да п...
26.01.2018 23:16
Закси, нерядко се е случвало да пращам файлове на колеги и да им излизат разместени, а при мен са ок. И се чудех защо става така, после установихме, че е при ползване на различни версии...
Та почнах да ги записвам в пдф за по-сигурно...ала днес много бързане, като ме юрна клиентката, не успях, просто не остана време, бяха доста документи и на риск ги оставих в уърд, но занапред няма да правя тази грешка.
За принтерите не знаех, че оказват влияние, но явно е така. Аз трябва да дам моя за ремонт, вместо да разчитам на случайността....

Така ше кажеш ти, излитане!
Ми вярно си е, само за излитане съм! Кротко не се стои!
Ама такава скорост не бях вдигала, изкефих се максимално ;))
цитирай
9. zax - Нали се сещаш че това обаче предп...
26.01.2018 23:26
Нали се сещаш че това обаче предполага при приземяване издаването на силен, понижаващ звук. ;)))
цитирай
10. vesever - Е, стига де, приземяване, кой ти ...
26.01.2018 23:33
Е, стига де, приземяване, кой ти мисли за приземяване.
Полет да има, полет!
цитирай
11. vania23 - Така е, Веси,
27.01.2018 09:59
такива дни ни карат да се чувстваме по-живи от обикновено. Хала си ти във фитнеса. И аз отивам след малко - днес ме чака тренировка за крака, а тя винаги ми изважда душата :) Ще оцелея и днес след нея :)
цитирай
12. vesever - Ваня, нали, перпетуум мобиле ))...
27.01.2018 11:37
Ваня, нали, перпетуум мобиле ))
Е, не съм толкова добра, колкото теб, но може би ще задобрея...ако прилагам постоянство...
цитирай
13. didige - Нормален ден Весе, нормален ден бих ...
27.01.2018 20:12
Нормален ден Весе, нормален ден бих казала за фейките.Фют насам, фют натам и къде съм аз незнам.А накрая и един танц му тропни, да му се незнае.Аз продължавам обаче да прелитам, защото.....са с реактивен двигател.:)))).Ама ще прелетя и ако има време ще кацна отново.
Този който лети знае как се каца, без други неща де.
<3
цитирай
14. vesever - Диде, така си е, шеметността е пр...
27.01.2018 21:54
Диде, така си е, шеметността е присъща на такива от нашата порода...
Кой повече, кой по-малко, трябва си, човек да се зарежда...реактивно ;)))
<3
цитирай
15. didige - Диде, така си е, шеметността е пр...
28.01.2018 18:15
vesever написа:
Диде, така си е, шеметността е присъща на такива от нашата порода...
Кой повече, кой по-малко, трябва си, човек да се зарежда...реактивно ;)))
<3

Ами така ми, преди полет.Хахахаах.
цитирай
16. vesever - Хехе, нали! :))
28.01.2018 20:35
Хехе, нали!
:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vesever
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4044659
Постинги: 1153
Коментари: 13404
Гласове: 16015
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол