Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2017 20:20 - Животът на Село!
Автор: vesever Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7182 Коментари: 19 Гласове:
18

Последна промяна: 06.07.2017 08:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  Познавате ли усещането сутрин да ви събуждат птичите песни и звънчетата на излизащите на паша стада? Да отворите очи и да съзрете яркото слънце как наднича през прозореца ви, милвайки косите и раменете ви? Да излезете, още сънени, по нощница, в градината си, да повървите боси по росната трева, да се усмихнете на новия слънчев ден, да вдъхнете аромата на прясна трева и цветя, да послушате кроткото жужене на пчелиците и енергичната песен на щурчетата?  Да откъснете узрял плод от градинката си? Да приветствате планината отсреща, обвита мистично в сияйна бяла мъгла, да вперите взор в необятната синева и да изпитате прилив на жизнерадост от цялата  тази невероятна гледка на хармония, чистота, божественост!
Или в дъждовен ден да се сгушите на верандата и да гледате дълго падащите капки от небето, да слушате успокояващото ромолене на топлия летен дъжд? И накрая да не се стърпите и да скочите на поляната пред вкъщи, да потанцувате под дъжда, да му позволите да ви намокри до кости, да гали лицето ви с прохладните си капки, да разроши косите ви с тежките си талази, да ви обгърне в кристална пелерина и да потанцува вихрено с вашия ритъм?
Вече 14 години живея на село и за мен всичко това е една малка частица от Рая. Моят малък Рай, без който не бих могла да живея.
Предлагам ви малък видеоклип от градината ми от тази сутрин. За мен днес е един такъв ден на ведрост и жизнерадост. Позволих си ден почивка, за да се насладя на всички Божии дарове
В забързания си бяг, сред многото задачи, ангажименти, рутина, често пропускаме тези малки естествени радости. Обожавам да си "открадвам" моменти за наслада и релакс. Пожелавам и на вас моментите на красота и
хармония да се умножават и да радват Душите ви!




И малко на припек в ранния следобед!

image 

Много ясно, с инспектор Тонсън - накъде без нея!

image

Накрая, ако някой има желание да се почерпи, след снощната почерпка с децата, моля, да заповяда - билков чай с мед и лед ;)
 
image



Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Спокоен живот!
05.07.2017 20:49
Златната царица Маца направо те обожава.
цитирай
2. hloris - С една дума...идилия!
05.07.2017 21:26
И хармония,усещане за чистота и пълнота!
Само ти си знаеш колко труд има зад цялата тази красота!
И колко грижи изисква всичко това!
Много мило и топло ми стана!
Зная какво е усещането..особено сутрин...аз пък имам лястовици,до нас е вила с дръвчета,и сутрин се будя от страхотен птичи хор!
А от две сутрини и от ято скорци,които дообраха черешките на
комшиите ми-софиянци.
Не бих заменила това спокойствие за нищо на света.
Само дето при нас вече навлиза градският начин на живот!
И липсват чановете на стадата от моето детство....вече стадата при нас,хората,които отглеждат животни,се броят на пръстите на двете ми ръце.
Който не го е изживял,то не може да го почувства.
Благодаря ти!
цитирай
3. milady - искаам и аз...
05.07.2017 21:45
;(((
цитирай
4. zaw12929 - Живея на село, слушам птичките, ...
05.07.2017 22:01

Живея на село , слушам птичките, но... съседите ми намаляват. Преди 5 години затвориха училището На село вече не се гледат кокошки, овце, крави във всеки дом. Няма магарета. Изоставените дворове се превръщат в горички... има все по вече птички
цитирай
5. vesever - Роси, златната Царица не ме изпуска ...
05.07.2017 22:50
Роси, златната Царица не ме изпуска от поглед, не само в градината, ами и на покрива като се кача, се качва подир мен, и за града като тръгна, ме изпраща чак до края на улицата, с мяукане ))
Донесоха ми я като бебе и явно е много привързана...
цитирай
6. vesever - Тони, така е, ти знаеш за какво става ...
05.07.2017 22:53
Тони, така е, ти знаеш за какво става дума, и всеки, който живее по този начин, е наясно и с труда, който е необходим. Много повече е отколкото ако имаш апартамент в града, обаче и удовлетворението е в пъти повече, и аз не бих се отказала от моето местенце под слънцето и не бих го заменила за градски живот, за нищо на света :)
цитирай
7. vesever - zaw12929, моето село е от оживен...
05.07.2017 22:58
zaw12929, моето село е от оживените, и хората гледат животни - крави, кози, овце, кокошки, пуйки...
Аз се каня да си наглася място за кокошки, поне 5 и едно петле, в долния край на двора..а на старини бих могла да гледам и овчици, знам ли...
Вземам домашно мляко от млекаря, който гледа крави от много години, напоследък почнах и да подквасвам, мисля да се науча и сирене да си правя, като имам и зеленчуци и плодове, все голяма част от прехраната ни би била натурална, собствено производство...
цитирай
8. rosiela - Селскостопанската преводачка - интелектуалка!
06.07.2017 08:41
vesever написа:
zaw12929, моето село е от оживените, и хората гледат животни - крави, кози, овце, кокошки, пуйки...
Аз се каня да си наглася място за кокошки, поне 5 и едно петле, в долния край на двора..а на старини бих могла да гледам и овчици, знам ли...
Вземам домашно мляко от млекаря, който гледа крави от много години, напоследък почнах и да подквасвам, мисля да се науча и сирене да си правя, като имам и зеленчуци и плодове, все голяма част от прехраната ни би била натурална, собствено производство...



Интересна комбинация си ти, Весюша!
цитирай
9. vesever - Роси, обичам да съм мултифункци...
06.07.2017 08:53
Роси, обичам да съм мултифункционална
А комбинацията ми е супер уникална ;))

Хората не искат да идват да живеят на село именно защото няма работа, а с моята професия се справям добре, работя си от вкъщи, хем пари печеля, хем и по приятен начин живея, и имам всички "бонуси" на Природата - благодарна съм Богу за тази възможност.
И освен всичко друго, съм и с много деца, което е супер вдъхновяващо и весело )).

цитирай
10. zax - http://mp3-pesnii.ru/skachat-besplatno/macedonia+-+samir+loghin+super+eroi+%282015%29
06.07.2017 10:53
Сега правя един локатор /моя разработка/, като го завърша ще ти дойда на гости. Двамата въоръжени с техника ще шарим тъдява, аз ще го тествам а ти ше копаш, ако не намерим нищо поне че е прекОпана градината. ;)))
цитирай
11. nedovolen - 1
06.07.2017 11:39
Поздрав за споделеното! Живота в градовете, особено големите, ще затихне. Истината е на село.
цитирай
12. vesever - Закс, песничката е супер готина, да ...
06.07.2017 11:51
Закс, песничката е супер готина, да се разкърши човек )))
Хм, добре, когато е готова техниката, може да стане, обаче трябва да договорим условията, ако намерим съкровище /някога е имало кладенец в двора ми, по някое време са го заровили, не се знае край него какво може да изскочи/...трябва да уточним делбата ;))
А то копането лесна работа, особено като се претоваря на компа, ми напира да кОпам, за разтоварвеане на процесора ))
цитирай
13. vesever - Недоволен, дано да е така. Макар че ...
06.07.2017 11:54
Недоволен, дано да е така. Макар че масово хората се привързват към градовете, заради работата, която им се осигурява там...
Малко млади хора се решават да живеят на село. Повечето са възрастни. Възрастното поколение е привързано към земята и природата много повече от младите, но дано това положение се промени, надявам се!
цитирай
14. zax - Накрая ще делим вискито от края на ...
06.07.2017 12:49
Накрая ще делим вискито от края на песента. :))
цитирай
15. vesever - Сакън, имам много лошо пиянство, ...
06.07.2017 14:32
Сакън, имам много лошо пиянство, почвам да танцувам и пея грузински народни песни така, че ме чуват чак на площада на наше село и после се налага да обяснявам на комшиите, че съм имала гости от Грузия ;))
Майтапя се, пея си и се разпявам мощно на воля без да съм пила, а ако пия, не знам какво чудо би настанало ;))
Никога не е късно да пробвам, предполагам ))
Инак съм склонна да предлагам скромно Радлер грейпфрут за почерпка /понеже аз пия именно него и съм си рахат/;)
цитирай
16. to4icata111 - Как искам да съм там...
06.07.2017 19:19
Толкова е истинско!

Релаксирай, Вес! ;)
Прегръдки!
цитирай
17. vesever - Крис, така си е, всичко, което е е...
06.07.2017 20:28
Крис, така си е, всичко, което е естествен дар от Бога, е истинско и ценно :)
Прегръдки и от мен!
Като се върнете, ше намерим начин да се видим!
цитирай
18. donchevav - Познато ми е това, за което говориш - ...
07.07.2017 00:04
Познато ми е това, за което говориш - и моето утро започва с разходка из росната градина в компанията на сънени още котки и кучета. Но моментът от деня, който ми е особено любим, е свечеряването - всичко заспива, умиротворено, докоснато по един или друг начин от твоята ръка, обгрижено, доволно - натегналата от плод, топла още градина, притихналият двор с ония чудни, неповторими звуци на сънно сумтене, преживяне, припляскване на криле и протяжно въздишане, постепенно изтляващите в мрака пътеки, поръсени по вечеря за повече хлад - и сладката умора и доволство, които се разливат по жилите ти, когато обгърнеш с поглед всичко това, което си натворил през деня, което си успял да свършиш. За този ден - утре на новата сметка всичко започва отново.
Прости, чисти изживявания, които гонят стреса и високото кръвно и правят усмивката и доброто настроение навични действия. Но мисля, Веси, че не е достатъчно просто да се слееш с този бит, трябва част от тебе да остава там, в живота на студения, сив и бездушен град, за да можеш да почувстваш, да оцениш - и да благодариш.
Чудесен постинг- много силен! Поздрави, мила Веси!
цитирай
19. vesever - Вени, не бих могла да го изразя по...
07.07.2017 10:56
Вени, не бих могла да го изразя по-добре!
Точно така се чувствам и аз, вечерите на благодат и удовлетворение, и благодарност :)
Да, живяла съм в града и правя сравнението, определено оценявам това, което имам тук...и въпреки трудностите, през които съм минала през годините, които може би и ми предстоят /Бог знае/, аз съм благодарна и щастлива от този начин на живот!
Прегръщам те, ти си ми като сестра по призвание и душевност :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vesever
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4044162
Постинги: 1153
Коментари: 13404
Гласове: 16014
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол