Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2017 20:20 - Кучешка Обич!
Автор: vesever Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4973 Коментари: 32 Гласове:
21

Последна промяна: 14.03.2017 12:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image

image

image
Този месец стават 6 години, откакто имам моята куча Тали. Отгледах я от бебе и от нея имаме 4 поколения кучовци-сладурковци, на които съм намирала стопани в селото през годините. 
Любимият ми смята, че куча Тали е забравила, че е куче и се мисли за човек. 
В действителност съм я гледала почти като дете, и на море съм я водила заедно с децата, с експреса за Варна, голяма атракция е да се пътува с нашата куча.
И в леглото ми спи, глезлата ми малка.


image

image
image
  image
image

Ето я и на тийнейджърска възраст...не обичаше да се къпе в реката и в морето, все бягаше, но я научих.

image
  image

image
  image
  Някои от кучовците ми, които вече имат нови стопани, периодично се отвръзват и си идват право вкъщи. Такава радост е за мен, толкова мило и трогателно. 
Ето милият ми юнак Били, от второто поколение. Изчезне ли, стопаните му знаят къде да го търсят. Когато идват да го вземат, той не иска да тръгва и се налага да го носят на ръце. Малкият ми "принц". В началото заставаше пред портата ми и скимтеше, сетне се научи да влиза от долната част на двора, която не е заградена, и почва да "шета" на верандата или пред входната ми врата.

image
  image
  image
  image
  image  
Роди се с двете си сестри Белла и Беба в леглото ми, в един стар мой пуловер. А поколението след тях, Мечо и Мики, се родиха в гардероба ми.                      Вечерта след един Джулай Морнинг, когато се прибрах от морето, мама куча не пожела да вечеря и се скри неузнаваемо. Претърсих цялата къща и накрая я открих в гардероба в коридора. Подготвяше се за раждане. Извадих всичко от долното отделение на гардероба, постлах една стара черга вътре и настаних родилката, а аз се настаних на едно шалте върху дюшемето и двете зачакахме събитието. В 2.30 сутринта се започна, час и половина раждане. При всяко раждане акуширам. 
image
image
image
А ето и Беба, при предпоследното й гостуване. Докато Били скъсва синджирчето и си идва с каишка и 2-3 брънки от синджирчето, то Беба успява изцяло да се освободи и пристига без каишка - весела, ни лук яла, ни лук мирисала. Един ден през лятото, лежа на хамака, полузадрямала, и в един миг се сепвам - някой ме ближе по лицето - отварям очи и гледам моята Беба! 

image
image
А ето ги и тримата, като малки, тъкмо проходили. Спяха е леглото ми, заравяха се в косата ми и заспиването с тях беше супер весело. Всеки имаше собствен "ритуал". Беба ме фризираше с лапички, дърпаше косата ми доста упорито, Били ми хапеше ушите, а Белла се сгушваше на шията ми и заспиваше, докато другите двама дивеят.

image
image

Милите, привързани душици. И аз съм привъзрана към тях и остават в сърцето ми с годините.
А ето тук са първото поколение, Дуби и Лиса. 


image
image

Ето ги и като малко поотраснали...

image


image
А това е Шара, от последното поколение. 

image

Ето и "подаръка" ми Блеки, само той остана при мен от трите бебока, които някой беше оставил пред портата ми миналото лято, като новородени. Отхранихме се с пипетка, вече е голям юнак и пази двора ми. 

image

image

image

Тук си правим дамска седянка с една случайно новооткрита приятелка на плажа.

image
Ето още приятелчета. Където и да ходим, ни намират. Това е на плажа на Ракитника преди 3 години. Рон и Мери. Запознахме се една сутрин по изгрев слънце, когато излизайки от морето, видях Рон как невинно се е настанил на хавлията ми...по-късно доведе и партньорката си и ни бяха пазачи нощем, а денем се криеха от жегата под навесчето ни, което бях направила от чаршаф...


image

image

image

Ето и друго приятелче варненец - Джери - при няколко почивки ни посрещаше и явно ни помнеше, лягаше си до нас на плажа.

image

И на финала, за настроение ви показвам как работливите ми помагачи Били и Белла мият пода заедно с мен. 


 
image
image
image



Гласувай:
21



1. krassko - Щастливка си с толкова приятелчета :)
13.03.2017 21:03
А сега кажи това защо ни го повтарят толкова пъти,
някаква шега ли е или е тренировка за произношение:

To drink movie like a fish.

Англичаните са ми непонятни...
Има предаване което буквално преведено е :
"Градска граматика", като че ли има селска...
"Сity grammar"
И наистина предаването е за граматика.
От мъглата и дъжда тези хора не са в ред.
Приятна вечер!
цитирай
2. redabyss - Всичките са много сладки, но второ ...
13.03.2017 21:10
Всичките са много сладки,но второ поколение Били е супер!Как майка му го извади с този бял косъм!Май на баща си-булонът е откачил гена. :)))))
Много весел и мил постинг.Благодаря,Веси.
Прегръдки! :)
цитирай
3. rosiela - Нямам думи, Веси!
13.03.2017 21:26
Голяма любов сте с кучетата до едно. А накрая клипът беше супер! Русото хубаво момченце е твое детенце сигурно?
цитирай
4. troia - Веси,
13.03.2017 21:49
при теб животинките все едно живеят в рая.:) Личи си колко много ви обичат както и вие тях.
Накараме да се усмихна. Беше ми приятно.
Приятна вечер на всички!:)
цитирай
5. vesever - Краси, на село е така, отраснахме с ...
13.03.2017 22:33
Краси, на село е така, отраснахме с много приятелчета, :)

Ами, има градска граматика, примерно в Лондон говорят различно от провинцията ...
Знаеш ли лондонският говор се нарича cocney.
Води се префърцунен говор :))
Да ти кажа, през лятото на 2015 летях с децата до Англия и я прекосихме юнашки, от Лондон до Брадфорд, Бингли, Лийдс, Скарбъръ, Брадфорд, Лондон, и беше прекрасно, дъждът е нищожен, супер свеж и кратък.
2 седмици изкарахме там, аз превеждах в местната библиотека в Бингли, тъй като не си взех лаптопа, и сутрините, докато децата спяха, се позиционирах в библиотеката да бачкам на техните компютри, супер учтиви и услужливи са англичаните. А после по цял ден сновяхме насам-натам...
Ех, че приключенско беше...
цитирай
6. vesever - Redabyss, Били е единствен по рода ...
13.03.2017 22:35
Redabyss, Били е единствен по рода си, уникум. Баща му е бял пудел, от горната улица, и той се отвързваше и бягаше от стопаните си и идваше при наша куча, събираха се по 4 ухажори, и аз като добра тъща, ги нагостявах, какво да ги правя :))
Двете сестри на Били са с гладък косъм и...от друг баща, оказа се, че кучата може да прихване от двама мъжкари едновременно, което мен много ме изненада...
цитирай
7. vesever - Росица, като са токова обичливи, ...
13.03.2017 22:42
Росица, като са токова обичливи, как да не сме любов :)
Идвали са и от улицата, имам много мили спомени, за съжаления няма как да ви ги покажа, нямам фотографии.
Ронда, която беше ловджийско куче, дойде при мен от не знам къде и ме пазеше, не позволяваше никой да припари, освен детската тайфа, само тях пускаше вкъщи. Ловците от селото я искаха, но не я дадох, за съжаление после едни мои роднини ми я бяха взели, докато бях на почивка с децата и повече не я видях. Много я обичах.
Също Валдор, който беше с отрязано ухо и му трябваше време, докато свикне да има човек до него. Накрая си лягаше до мен на поляната и ми позволяваше да докосна лапичката му, но се сепваше, явно беше наплашен.
Така са ме намирали през годините и кучета, и котета, и сме се отглеждали много мило. Аз съм много емоционална и такива моменти ще помня докато съм жива.
Да, момченцето е синът ми, а момиченцето на плажа, където правят замък, е щерката. Те вече порастват и повече ги влече цивилизацията, но вярвам, че детството сред природата има добър ефект и за тях ще останат тези мили спомени и като пораснат...
А момиченцето на хамака с малката Шара е приятелка от село, и съученичка на сина ми.
Весели деца, да са живи и здрави, и ние покрай тях!
цитирай
8. vesever - Кати, нали, това е мечтата ми, да си ...
13.03.2017 22:45
Кати, нали, това е мечтата ми, да си създадем един мини-рай.
И това опитвам да създам през годините. Ако бяхме в града, сигурно щеше да е много по-трудно, но тук всичко ни е под ръка - и природа, и животинки, и много предпоставки за веселби :))
Лека :)
цитирай
9. donchevav - Чудесно клипче, Веси - непременно ...
13.03.2017 23:17
Чудесно клипче, Веси - непременно ще го покажа на моите приятелки, които ме упрекват за моите котки и кучета - не искали вкъщи животни, да не им компрометират хигиената:))) Да видят какво означава кучета хигиенисти!
Прочетох с вълнение обичливия ти разказ, разглеждах дълго снимките с милите кученца! Стана ми и хубаво, и тъжно - само преди седмица дадохме двете малки питбулчета, синчета на кучата ни Джаки, в много добри, но...чужди домове. Още ни е малко мъчно - и на майка им, и на нас със съпруга ми. Ходихме да ги видим - познаха ни, но не ни последваха - явно новите домове им харесват.
Наистина си щастлива с твоите животни...те са чудесни, но мисля, че просто ти си добър човек, затова:))) А най-хубавото е, че и твоите деца споделят тия безценни чисти чувства към животните и към природата! Поздравления за това смислено природосъобразно възпитание!
цитирай
10. anin - Весинка,
13.03.2017 23:30
Много сте хубави всички! Твоята куча има много умен поглед - сн. 2,
а ти на сн. 24 в снега си супер готина!
цитирай
11. paciencia - Веси, големи сте сладури всички в къщи:)))
14.03.2017 07:50
Уникални сте! Животинките усещат добрата ти душа и те обичат от сърце. Много мил постинг, супер документиран! Прегръдки за цялото население в твоя Рай:)
цитирай
12. krassko - Аха, сега разбрах зя градската граматика
14.03.2017 07:52
Може би затова покрай граматиката показват забележителностите на Лондон.
Сега имам нова идея, ще се опитам по малко да превеждам. Срещам познати думи но съм забравил какво означават. Може би като ги срещна 3 - 4 пъти в различни текстове ще ги запомня по лесно. Стискай палци да преведа за търг на диаманти в Сотби. :)
цитирай
13. vesever - Вени, защо да те упрекват, живот...
14.03.2017 09:06
Вени, защо да те упрекват, животните са голяма радост, е вярно е, понякога и беля, със сигурност ти е познато, но пък са весели белите им.
С хигиената вярно е, че иска повече чистене, особено когато куча си сменя кожухчето, килимът в хола става доста...ефектен, а аз дебна с прахосмукчаката зад всеки ъгъл :)))
Абе, весело е, каквото и да говорят хората. Да, логично е всеки да си гледа комфорта, но който е гледал животни, не би се отказал. Остава и тъгата, когато вече не са при нас, но такъв е животът...
Като малка също живеех в къща, в родния ми град, и там постоянно носех котета.
Първото коте си го намерих връщайки се от училище, 1-2 клас съм бла, то се скри под една кола и маса време го дебнах, накрая го хванах и бързо вкъщи, нахраних го и си остана с нас, отгледахме се години наред. А последната ми котана там, в къщата на детството ми, роди на тавана, аз бях в 7 клас и тогава за пръв път акуширах. Направих легълце на котенцата, а след няколко дни, гледам котана ги носи в муцуната си едно по едно и...ги тапоса право на моята възглавница. :))
И след това легълцето се премести в детската стая, няма начин, щом мама котана така е преценила...
Да, аз съм много благодарна, че имам тази възможност да сме на село и децата да растат сред природата, ако и днешният свят да тегли към технологиите и градския живот, смятам, че е безценно богатство за децата този начин на живот и мисля, че и те го оценяват.
цитирай
14. vesever - https://www.youtube.com/watch?v=g5jRb5x9_0o
14.03.2017 09:09
Анич, ми тя куча от стопанката си е взела интелигентния поглед ;))
А там в снега, с първото ни поколение, беше голяма веселба.
Имам клип с такива снимки, вкл. как денся в снега, беше подарък за Вася, която ми каза, че при нея няма сняг, а много обича, и аз обещах да направя снежен подарък за нея и го направих. Ето тук ти го пращам и на теб :)
цитирай
15. vesever - Вася, напоследък ме налегна няк...
14.03.2017 09:11
Вася, напоследък ме налегна някаква носталгия, и си разглеждах снимки и реших да ги споделя, много се радвам, че ти е станало мило от нашите моменти:)
Прегръдки и от нас :)
цитирай
16. vesever - Краси, трябва покрай полезното да ...
14.03.2017 09:14
Краси, трябва покрай полезното да се види и приятното, сигурно затова...
А и е по-лесно да се учи с някакъв приятен фон - картини, музика....
Аз задължително превеждам на фона на музика, и много по-леко ми върви.
Е, за такъв търг и аз не съм превеждала, пиши дали си се справил.
Много е полезно да превеждаш, всеки ден по един малък текст, така се научава някак по-истински, когато се запознаваш с лексиката в жива употреба, а не само на сухо да се запаметява откъслечна лексика.
Синът ми е в 5. клас и учителката им дава при всяко домашно да препишат един текст и да го преведат писмено, което е супер добра тактика!
цитирай
17. cinderellathespy - Добро утро:)
14.03.2017 09:59
Веси, много са сладки снимките!
Талина в развитие и при различни ситуации!
И малките кучовци едни сладурчици.
Браво, че си ги запечатала и сега след години
можеш да си ги разглеждаш като ти домилее...
И аз обичам да ровя в старите снимки и да си спомням
за Тошо - котарака ни, който много ни обичаше,
но мистериозно изчезна малко преди да се роди Борис....
Днес съм в залата. Чакат ме съденици,
но ще вляза доста усмихната!:))
Прегръдки от мене и хубав ден! <3

Ели

ps: Имаме абсолютно същата палатка!:))))
цитирай
18. krassko - Успях, успях, успях
14.03.2017 10:09
След третото изречение съвсем влязох в час и почти всичко разбирах.
На търговете на Сотби в Хон Конг най ценни са жълтите диаманти. А цвета го дължат на азота в кристалната решетка. Най желаният е бил жълт диамант с тегло 77.77 карата, защото за китайците номер седем номер на успеха, а жълтият цвят е символ на богатство.
И ние сме били прочути с диамантите.
През 1950 година българи са продали на търг в Сотби в Хог Конг бяла диамантена огърлица с няколко големи камъка за 1.2 милиона долара.
Чисто белите диаманти са изключителна рядкост.

Хич не беше трудно :)
цитирай
19. flymore - Да ти е жива, здрава Тали!
14.03.2017 10:26
И мъничетата й, Веси!
Някога си имахме и привързаността към домашния любимец се превърна в отговорност. Ежедневно ни предаваше уроци по обич, всеотдайност, прошка и доброта...
Поздрави за постинга, Веси!:)
цитирай
20. vesever - Еличка, нали, сантименталните ...
14.03.2017 12:22
Еличка, нали, сантименталните натури така правим, няма мърдане :))
Много се радвам, че влизаш усмихната, не знам как успяваш да издържаш на такива ситуации, аз направо бих се поболяла в съда
Между другото Тони се учуди, че си съдийка, вика ми: Тя леля Ели е толкова добричка и миличка, как може да е съдия ))
А, тази палатка ми беше назаем от приятели, а миналото лято си купих своя собствена, чисто синя, и малко по-малка...
Прегръдки!
цитирай
21. vesever - Краси, значи наистина много си з...
14.03.2017 12:28
Краси, значи наистина много си задобрял!
Да черпиш, виртуално, дори ми хрумна да те предизвикам да напишеш стихче на английски.
Е, може и мъничко, четиристишие :))
Примерно, ето на мен как ми идва в момента:
Spring is coming soon, it won't be long
Sun will shine and birds will fly
Mother Nature will revive her song
We'll be happy under the sky..
:)
цитирай
22. vesever - Flymore, права си, ...
14.03.2017 12:30
Flymore, права си, животните показват много обич и привързаност и доброта, дори понякога могат да бъдат пример и за хората...
И за мен е истински ценно да проявяваме доброто навсякъде, където можем...
Поздрави!
цитирай
23. krassko - За стихче трябва Муза англичанка...
14.03.2017 16:55
А с тях имам печален опит.
Май трябва да напиша разказче, за радост на Катя: "Моите Музи англичанки" хи хи хи.
Тя обича разни обикновени и необикновени истории....:)
Но да си призная и с руската ми Муза нещата бяха не по малко трагични.
цитирай
24. rosiela - Хубави са ти децата.
14.03.2017 18:08
И друго момиченце е сладко дете, на хамака. Много ме впечатли с този фоторазказ, страшно ми хареса. Да сте живи и здрави всички.
цитирай
25. vesever - https://www.youtube.com/watch?v=3dMqBmHfhR4
14.03.2017 18:42
Краси, вероятно е трудно с Музите, знам ли...
Англичанките са малко по-капризни, рускините пък са твърде "бойни", най-добре българка Муза, викам аз!
Пишете с Кати, добре ви се получава.
Аз пък се хванах да разучавам една грузинска народна песен, разкошна, влезе ми под кожата, вечер я разучавам и почти я научих, през почивките си я пея. Ти се оплакваш от английския, но ако знаеш грузинския колко трудно звучи...ше се успокоиш :))
Ето песента, за настроение.
Скоро ще опитам да я преведа.
цитирай
26. vesever - Росица, благодаря :)Ако дойдеш в ...
14.03.2017 18:53
Росица, благодаря :)
Ако дойдеш в моето село и питаш за жената с децата и кучетата, без да казваш името ми, ще те пратят при мен.
Детската компания отраснаха заедно- голямото и малкото поколение, голямото вече са почти за женене, с тях си правим дамски седянки, а с малките още си дивеем на воля, винаги, когато има възможност :))

цитирай
27. anin - Весинка,
15.03.2017 10:53
Ти за тази вечер обеща музикален купон,
нали- в сряда?
Ще чакам с нетърпение, дано ми харесат песничките ;)
цитирай
28. vesever - Анич, да, за сряда, сиреч довечера. ...
15.03.2017 12:34
Анич, да, за сряда, сиреч довечера.
Помислих да не съм се объркала нещо и да съм пропуснала срядата, обаче не, днес е!
;)
Ше те чакам на купона!
<3

цитирай
29. krassko - Българската муза не е добра идея...
15.03.2017 18:41
С тези турски сериали току виж съм прописал на турски.
Руската муза беше толкова жадна, че изпи сама две бутилко водка
и бутилка шампанско, после повръща до сутринта, а аз държах легена.
А двете английски музи в Слънчев бряг не само , че изпиха повече от руската,
но в полунощ като им се разбушуваха хормоните двенките дибидюс голи
слязоха на рецепцията да търсят "поети".
Май вещиците са за предпочитане. Те поне не пият и не гледат турски сериали.
Хи хи хи дано съм те развеселил със скромния ми опит с Музите.
цитирай
30. vesever - Краси, определено ме разсмя - нямах ...
15.03.2017 19:42
Краси, определено ме разсмя - нямах идея, че по този начин Музите търсят поети...
Стига да не стават сакатлъци и ексцесии, не би трябвало да е проблем.
Мисля, че за жена не е добре да пие, макар че в днешно време май няма вече полово разделение, чувала съм, че има жени, които пият наравно с мъжете, че и повече. Остава и да почнат да се бият и еманципацията ше е пълна...
Но пък така биха загубили качествата си на Муза, и най-вече на Дама, според мен...


цитирай
31. totti - Страхотни сте и вие и животинките. ...
20.03.2018 18:24
Страхотни сте и вие и животинките. Излъчваш доброта, а животните познават това качество у хората и ги обичат още повече.
цитирай
32. vesever - Благодаря ти, Тоти. Така е, живо...
20.03.2018 18:47
Благодаря ти, Тоти.
Така е, животните усещат кой ги обича и спонтанно се привързват...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: vesever
Категория: Лични дневници
Прочетен: 4043387
Постинги: 1153
Коментари: 13404
Гласове: 16014
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол