Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2017 16:14 - Трябва ми магарето ти, како Пенке - 21
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 3796 Коментари: 17 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Трябва ми твоето магаре, како Пенке. За няколко седмици само, докато отмине пика на пролетта. Нали вече пускаме добичетата из двора да боцкат по малко зелено, та се омешват и на някои им става някак мечтателно мераклийско. Посягат дори и на кроткия вол да му правят бибитки. Че няма ли вносни папагали и кокошки? Още повече, че говорим за Първа. Та затова, како Пенке, ще ми дадеш ли магарето си? Ще го пусна вместо вола и като дойдат ония, дето търсят теле, такъв ритник ще получат по муцуната, че одма ще им се появят по-големи от пролетните грижи. Ако пък, не дай си боже, прихванат нещо по-сериозно, аз ще се оправям. На магарето ти нищо няма да му се повреди. 

Сега ще ти постна някои от мераците на Напъпилите. В писмена форма, разбира се. Да се убедиш сама колко сериозна и неотложна е помощта на твоето магаре. Както се казва “Заедно можем повече!”.

 

10.04.2017 – “Моята патриотична радост” / Автор: blackpredator

(Обърни внимание на категорията – “Забавление” !?)

“ГЕРБ е предпочитаната политическа партия сред българите, гласували в чужбина, като партията се подкрепя от 24,45% от гласувалите, следвана от ДОСТ – 17,49%, БСП – 12,54%, ДПС – 12,05%. 10,19% от гласоподавателите в чужбина са подкрепили „Да, България”, Обединените патриоти – 7,11%. "Нова Република" с 3,85% одобрение, следвана от Реформаторския блок с 2,83% и ВОЛЯ - 2,21%.

Оптимистичен извод от тоя резултат: НЯМА ИЗТИЧАНЕ НА МОЗЪЦИ!”

Коментари отдолу:

- milady – “многоо хубава музичка/ затова няма ти пиша минус.. “

- theeconomist – “Резултатите от изборите наистина показаха категорично, че няма изтичане на мозъци от България. Изтичат главно фекалии.....”

- staler – “Защо ни обиждате тъи жестоко,нас мигрантите,ба? видно е,че гласувалите сме 100% за бкп......само за дост може малко да се спори,доколкото тоз другар е залитнал твърде на юг в международната солидарност....”

(Всеки, който чете блога, знае, че авторът на постинга и тримата хубавци, разписали се отдолу, НЕ СА В БЪЛГАРИЯ. “Мигрирали са”, нали прочете. И на всичкото отгоре, когато говорят помежду си, наричат страната ни “Индианския резерват”. Наистина – няма изтичане на мозъци от България. Само фекалии изтичат. Съгласявам се.)

- getmans1 – “За матряла уж лошо казал нещо Боко, обидил се комонаниста, дълбоко. И тука ако бех на Венци хурката щях да рекна „Боко, не ми е Пишурката“!”

(Вникна ли КАКВО ИСКА ДА КАЖЕ Гетьо? Няма и да вникнеш, той е такъв. Циганинът, който вика “Тука има, тука нема”. Таквиз ги ритат и отпред, и отзад. Ама, Служба! Тя не се харесва, тя “се носи”. Особено при този “матрял”.)

 

18.04.2017 - “Евреите са измамили Живкови. Еврейската следа в атентата срещу папа Йоан Павел Втори.”

(Автор е “червената армия”, 4ervenaarmia. Категорията - “Други”,)

Луд, та дрънка. Слушай:

“Атентатът срещу папата на 13 май 1981г носи подписа както на комунистите (май - 1 май деня на трудещите се), така и на юдеомасоните илюминати (13 - денят на ликвидиране на тамплиерите, считани за техни предшественици). Това показва, че службите на Живков са действали заедно с евреите. Живкови са били измамени и заблудени от евреите. Те са им подхвърлили фалшиви, умишлено объркани стари предания, за да действат срещу Крилатия дракон. Целта на евреите е била да ликвидират като Крилатия дракон, така и България. За това и свалиха Живков и комунизма, за да погубят България, съсипвайки я икономически. Това е част от плана за завладяване на света от евреите, които се опират на еврейската финансова олигархия управляваща Запада. Ликвидирането на България е част от плана за задушаване и ликвидиране на Русия, защото България е славянска и братска на Русия страна и е на Балканите с важно стратегическо положение.”

(По тази логика каква е самата Червена Армия? Нейн войник заби червеното й знаме върху Райхстага на 9 май! По тази логика какъв празник е 24-ти май? И стана ли ти ясно коя е Русия..., м?)

 

08.03.2017 – “Били сме на различни скорости с тия.......” / Автор: theeconomist

“Ей, строшиха го от ръчкане тоя скоростен лост на Европата. То не беше набиране на скорост... В последствие, едни зад Ла Манша включиха на задна... Тия от ниската земя се туриха на паркинг... Немци и франсета си натискат амбреажите /долните леви педали /, та синхронизаторите им пръщят...Съседите обикалят Акропола на първа скорост, но с дръпната ръчна спирачка...Ние, като винаги не сме много на ясно, на коя скорост сме и кой ни задминава, но както винаги сме на ей тая ПЪРВА ПРЕДАВКА.....”

И тук, како Пенке, следва синтеза на “икономическия постинг” къде го сърби Икото - снимка на един лост за превключване на скорости (модел 2004-2006), на който съвсем бездарно е наложена снимка на един важен ръчен инструмент, който са възсядали порномоделите отпреди 20-тина години. Даже не вибрира самостоятелно. Ниво! Повдигащо един уточняващ въпрос: Кое се е свършило вече при мераклиите – парите по ДС линия или мераците им?

Но да прочетем Коментарите отдолу:

- getmans1 “Те, така Путянгин ги зове ... за россияни, чи там са му малко будалите”

(Пак го цитирам тоя не защото е важен коментара му, а да мога да попитам пак: Нещо да разбрахте?)

- theeconomist – “Бъркаш гетьо, този скоростен лост е за такива като теб и разните там водещи журналистки от национални медии.:-)) Този европейски превключвател е за "мрънкащата периферия", както ви нарича френският посланник. Бате ти Икономист кара автоматик и даже не пипа лоста...:-)))”

(Бре, какъв фукльо! Даже не пипал лоста. Ако си спомняш, како Пенке, той разправяше и че имал 10-годишна американска виза. И кой ще му пипа лоста там като няма ни пари, ни мераци? Ще трябва да вземе онази, дето “едната й гърда била малко по-дълга от другата”, защото там докторите в клиниката окачвали с щипка медицинския й картон.)

- born – “Простете сенилността на Бай К@Р ! То е от самотното бродене по сокаците. Той просто желае да му тургат плюсчета. И ако някой се смили да му преведе някой лев за слагаческите коментари, защото както бе отбелязано по-горе май повехналата работничка нема възможности да праща мъни поради понижен интерес.”

Тоя “изплезен език” го цитирам, за да видите нивото и на други по-издигнати, “по-равни блогъри”. Лично моите симпатии, доколкото мога да говоря за мои симпатии към червените, са повече към следващия коментиращ: krumbelosvet. Той поне, струва ми се, искрено вярва в бъдещето на комунизма.

- krumbelosvet – “От първия ден на "свободата", Европа и задокеанският й господар постъпваха с нас като със ЗАВЛАДЯН ВРАГ. И ни УНИЩОЖАВАТ. Отдавна нашата съдба ми напомня за индианците... Това, че ядем БОКЛУЦИТЕ НА СВЕТА, даже май не е главният проблем.”

На което получава следните отговори:

- theeconomist – “И се на 67 място по качество на живот от 80 страни. За сведение Русия е на 27 - Ю ЕС НЮЗ & Рипорт Тудей.”

- rustam – “Сега като гледам картинката се сетих за един кратък виц на руски, знам, че ще го разбереш: "Встречаются возле столика у кровати банан и включенный на самой медленной скорости вибратор. А банан спрашивает: "Ты чего дрожиш? Первый раз что ли?"

Аз на Крум пак да кажа: Къде си тръгнал и ти с тарикатите, Круме, мед да ядеш?!

 

Една Питанка – pitankatapita, се маскирала като някоя си Ирина Димова и твърди, че: (При това в категория “Лични дневници”?!).   

„Парите и властта, съчетани с примитивизъм са най-страшната участ за един народ!“

“Преди време един от шефовете на една много специална служба ми каза в прав текст: “Бъди ЗА Алексей Петров и смачкай педалите, които са срещу него! Те направиха и народа, и теб, и НАС на маймуни, гаврят се с нас!” Не съм запозната с естеството на работа на доц. Петров в службите за сигурност, вече подчертах, че в предишния си живот бях много далече от суровия мъжки свят, благодарение на моето прекрасно и незабравимо семейство. Но съм сигурна в това, че той е защитавал България и интересите и пред света. И с това е накърнил интересите на някои чужденци, а те пък са “задействали” нашите български овластени “подлоги”. Накратко: Някои политици-престъпници са срещу Алексей Петров. Някои криминални престъпници са срещу Алексей Петров. Някои твърде несъвършени човешки недоразумения също са срещу него. А парите и властта, съчетани с примитивизъм са най-страшната участ за един народ!“

Като гледам Алексей Петров външно каква примитивна физиономия има, си мисля колко ли женствена е Ирина Димова. Давай магарето, како Пенке...

 

Ами Andrei? 18.04.2017 – “Има ли журналистика в България?”

“Изборите за Парламент отдавна минаха.Отмина и празника на Възкресение Христово, а по българските радиа и ТВ продължават да се дрънкат глупости и никому ненужни умотворения на пишман журналисти. Отдавна и с пълно основание,гражданите на България наричат тази "журналистика"ДИВАННА,където една дузина момета мечтаещи за изгоден брак,я с някой бизнесмен,я с някой политик премятат баджаци от сутрин до вечер! Няма да е преувеличено ако кажа,че студията в Българските телевизионни медии са заприличали на бардаци, където са намерили убежище стари и начинаещи женски и мъжки проститутки!”

“Баджаци”! – Това явно насочва към Жени Марчева и изключва Елена Йончева. А за Корнелия Нинова важи ли, след като тя (отдясно) и още една неизвестна голищарка отляво (впрочем ужасно приличаща на Ж,М.) са седнали на ДИВАНА на Ахмед Доган?

А кои са “мъжките проститутки”? Да потърсим при 1997-мината блогъри. 

17.04.2017 – “Доларчета за любов” / Автор: 1997 Дума 13.04, Павлета Давидова
”Едни хора, спонсорирани от една фондация, решиха да лепят етикети на определена част от българската журналистика. Впуснаха се да го играят висш съд срещу застаналите на "неправилната" политическа страна. Дали е случайно, че финансирани от "Америка за България" личности определят като антидемократична пропаганда всичко, що е неудобно за САЩ, и най-вече текстове, които казват и по някоя добра дума за Русия? Антидемократична пропаганда били проруските позиции. А какви са проамериканските? Да не са висша форма на истински, български патриотизъм? Отговор на този въпрос, от тези изследователи, едва ли ще получим. Просто американските доларчета са по-сладки от празните портфейли. Думите са много, но ДУМА е една. И още си тежи на мястото. Явно неудобната журналистика, макар и оплювана, е дразнител и за наши, и за ваши. Рушим ли демокрацията? Не. Просто защитаваме плурализма. Каквато е и истинската функция на медиите. Тези, които не са го разбрали, явно живеят не под чехъл, а под чек. Чуждоземски, без значение дали е немски, американски или руски. Ролята на родната журналистика, а и на социологията би следвало да е защитата на българското. И е хубаво някои да си го припомнят!

(“Милите хора”!!! “Те защитавали плурализма”!!!... А ако някои демократи са забравили това, “те ще им го припомнят.” Как социалисти “припомнят”, се знае. Четете Кушел. И други джелати имат същите мераци. Давай магарето, како Пенке!)

 

Кой се опита да ме репликира, че не било така? Че аз съм “злонамерен” “еврозадник”, като наричам с такива епитети подобни типове? Я слушайте, драги! Оригинал! Като всичко останало, което публикувам!

Bumerang: “КЪДЕ СТЕ БЕ, МЪЖЕ БЪЛГАРСКИ? СТИГА СТЕ СИ ЧЕСАЛИ САМОЧУВСТВИЕТО ИЗ БЛОГОВЕ И САЙТОВЕ, СТИГА СТЕ ПОМПАЛИ МУСКУЛИ ИЗ ФИТНЕС ЗАЛИТЕ, СТИГА СЕ ЗЯПАЛИ СИЛИКОНОВИ БОМБИ, АМИ АКО СТЕ МЪЖЕ СЕ ОРГАНИЗИРАЙТЕ И ГИ ПОЧВАЙТЕ! ЗА ВСИЧКИ, ВСИЧКИ, ВСИЧКИ ПРЕДПОЛАГАЕМИ ВИНОВНИЦИ ЗА ПОРЕДНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА НА БЪЛГАРИЯ - СЛЕДСТВИЕ! ЗА ВИНОВНИТЕ - СЪД И ПРИСЪДИ! ЕТО ВИ КАУЗА, ОКОЛО КОЯТО ЩЕ СЕ ОБЕДИНИ ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД. ИЛИ ПАК ЩЕ СИ ПРОТЕСТИРАТЕ С ДУМИЧКИ, АМА И ЩЕ ПЛАЩАТЕ ГРЕШКИ НА НЕКАДЪРНИЦИ И КРАДЦИ??? ДОКОГА БЕ??? МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА БОЯТА НА НЕКАДЪРНИКА, ИНТЕРЕСУВА МЕ СПРАВЕДЛИВОСТТА И ВЪЗМЕЗДИЕТО. ИНАЧЕ СИ ОТИВАМЕ, ЗАЛИЧАВАМЕ СЕ ОТ ТАЗИ ЗЕМЯ.”

Забелязахте ли тариката? В началото на призива пише във второ лице мн.число – “организирайте се, почвайте ги”, т.е. Той, Бумеранга, не участва, чака отзад, но после завършва “Иначе си отиваме, запичаваме се от тази земя”. Ами какъвто органа, такова и лайното. Тя и партията му беше и е такава! Помните ли? – “БКП е вдъхновител и организатор на всички наши победи!” За неуспехи и загуби не се говори по дефиниция. Тях кой  ги поемаше?

Знаеш ли, како Пенке, сещам се за още едно предимство на демокрацията. При нея “насралият се” е длъжен сам да почисти “насраното”. Не ти ли прави впечатление, че в последните години откакто сме в ЕС, дори Ахмед Доган да се казваш, до уши да си затънал в обръчи от фирми, нищо не може да те спаси от “сарайско заточение”. Погледнато частно, аз и затова пиша. Да се знае кой насира БЛОГА и чии наследници ще берат срама на бащите си посерковци.

Няма значение, че бащите вече са избягали от “Индианския резерват”. Думата е казана, камъкът е хвърлен, технологиите са фиксирали еднозначно и за поколенията след, КОЙ е казал думата и ОТКЪДЕ се я е хвърлил.      

Ето например. Една Legna написала: “ООН прогнозира, че най-тежкият демографски срив в света до 2050 г. ще е в България”

ООН прогнозира, че най-тежкият демографски срив в света до 2050 г. ще е в България! И народа мълчи и пак гласува за ГЕРБ !!!”

Дойдохме си значи на думата – ГЕРБ е виновен! За кое е виновен ГЕРБ? – че милейди-тата са полегнали из Западна Европа;  че една кака (Пиргова) се беше разплакала едва ли по демографската тема, пък лично има само една дъщеря. в Брюксел естествено;  че една друга кака (Нинова) има също само един син, в Лондон естествено,  че Ramon-ите (дето си бъркат в панталоните) пишат “от Сайпръс”, вместо да правят деца тук...

Впрочем ГЕРБ действително е виновен за изредените токущо факти. Неговото управление гони “фекалиите” от България. Само дето Легналите Полегнали нямат ТОВА предвид.

О, Боже! Не искам да ме разбираш грешно. На мен ми харесват МНОГО новите демократични почистващи мръсотии и други изпражнения препарати.

Тия дни се кефя например на следното. Има една стара реклама на “Доместус”, който почиства микробите “дори под ръба на тоалетната чиния”. Там, в тази реклама, на преден план има един дърт микроб, началник някакъв техен, който едва успява да викне “спасявайте се” и една струя чиста вода го отнася. Точно на такъв дърт микроб ми прилича Сашо Дончев, който по телевизията на сбирка на някакъв “женски бизнес клуб” говори за “Айн Ранд” и една мале-е-е... лейди, аха-аха да го лапне за устата. Точно на такъв дърт микроб ми прилича блогъра Ramone, който философства в блога тия дни също за “Айн Ранд”, викайки от време на време “Маркс”, “Маркс”. Точно на такъв дърт микроб ми прилича и “Лола Монтескьо” (да не се бърка с О, мон Дьо!), ко(й)ято в един среден часови вестник от миналия петък пише пак за “Айн Ранд”.  Както се казва – купил съм си една консерва от супера, но не смея да я отворя, че от там ще изскокне айн Ранд.

Изобщо глупаци много. “Глупаци” не защото са глупави номинално, а  защото тезите им са абсолютно незащитими. Пък ги и адресират до читатели, които не четат, ако четат - не разбират, ако разбират – не запомнят, а ако запомнят – то е за много кратко. Да им се чуди човек на ентусиазма. За 50 стотинки на коментар и по 5 лева за пост, както се разправя. Е, “няма соц, няма цоц”! Мъка-а-а-а-а...

 

ОХ. Което не значи “ох”, а “Очень Хорошо”. Нали съм “чистач на комунацита” в блога, та прихващам от матерния им език. Извини ме, како Пенке. Пак да те помоля да ми заемеш магарето си за кратко. Раунд, up!




Гласувай:
1



1. ramone - здрасти добронамерен
27.04.2017 11:24
Разбира се, поласкан съм от ролята, която ми отреждаш в решаването на демографския проблем, но те уверявам, че с оглед достойната възраст, в която навлизам, от мен кой знае какви подвизи на тоя фронт не може да се очакват.
Бих ти бил благодарен ако споделиш, какво според теб свързва скромната ми персона с г-н Сашо Дончев, освен че споделяме общи интереси към дамските компании и както се оказа, към Айн Ранд (за което дори не подозирах до днес).
поздрави
цитирай
2. dobronameren - Не ти зная възрастта - не си написал. Не ти зная името - и него не си написал.
28.04.2017 09:11
Убеден съм, "както че ще съмне", че не си си купил книгата "Айн Ранд" просто така - минавайки пред витрината на книжарницата. Препоръчали са ви я на семинара на който си бил заедно със Сашо Дончев и Лола от "24 часа". Най-вероятно. Това е моя хипотеза. Не й обръщай внимание.
Обаче запомни, докато ме надценяваш, че продължавам да следя за съвпадения между интересите ти с интересите на двамата от по-горе. Няма начин да ги скриете, защото скриването им работи срещу каузата по линията на която се обединявате.
И не става въпрос само за вас тримата. Прощавай, не можах да се въздържа.
цитирай
3. getmans1 - Абе, Бай Добронамерен така както ...
28.04.2017 22:27
Абе, Бай Добронамерен така както гледам ще стане от теб добър блогов наблюдател само ако магарето на „кака Пенка“ е мъжко.
Разбираш ли интимната ми мисъл, когато ти се изцъклят очите от зор все си мисля, че ще почнеш да разбираш за какво пишат хората тук в блога.
Амин! И, „аз казах „Хау!“ а ти си обикновен глупак /без кавички/.
цитирай
4. dobronameren - А бе, Гетмане
29.04.2017 09:02
АЗ ЗНАМ, е магарето е мъжко, а ТИ СЕ НАДЯВАШ то да е женско. Вместо да викаш "Тука има, тука нема", включи се в играта. Застани пред какопенкиното магаре. Може отпред, може отзад - ти избираш. Аз се надявам, ако си отзаде му, щетите за теб да бъдат по-малки. Но понеже не знам от кои си, допускам, че и отпреде пред магарето няма да ти е лошо.
цитирай
5. getmans1 - АЗ ЗНАМ, е магарето е мъжко, а ТИ СЕ ...
29.04.2017 09:51
[quote=dobronameren]АЗ ЗНАМ, е магарето е мъжко, а ТИ СЕ НАДЯВАШ то да е женско. Вместо да викаш "Тука има, тука нема", включи се в играта. Застани пред какопенкиното магаре. Може отпред, може отзад - ти избираш. Аз се надявам, ако си отзаде му, щетите за теб да бъдат по-малки. Но понеже не знам от кои си, допускам, че и отпреде пред магарето няма да ти е лошо. [/quote

... По-добре ти, Бай Добронамерен преди да поставяш някого „пред или зад магарето“ първо да осмисляш нещата или поне да осъзнаеш какво самият ти искаш.
В последно време доста олекваш, досущ като описваните от теб персони а това, че включваш и мен барабар с тях хепЕтен не ти придава тежест а само се излагаш.
цитирай
6. dobronameren - Последно, защото пак не разбрах, Гетьо, ТВОЕТО МНЕНИЕ:
30.04.2017 08:31
Ти как мислиш - магарето мъжко ли е или женско?
И едно уточнение - аз не поставям някого, теб в случая, "пред или зад магарето". Написал съм - самоцитирам се и е цитат и от твоя коментар - "Може отпред, може отзад - ТИ ИЗБИРАШ." Е, хайде де, позиционирай се. А аз като "доста олекващ в последно време", ще стоя отстрани (и кака Пенка до мене) и ще гледам как магарето ще се включи в играта ти "тука има, тука нема".
цитирай
7. ramone - ...
30.04.2017 10:29
аз, на семинар със Сашо Дончев и с Лола - оценявам чувството ти за хумор :))
Тоя въпрос - за името и годините май вече го обсъждахме, но изглежда не съм бил достатъчно ясен
Ще ти го обясня по друг начин - ти например си написал в профила си - "Христо Рашев, на 69 години" - да речем, че това ме интересува, но обясни ми моля - как да знам, че точно ти си Христо Рашев?
Е, нищо - вкарвам се в твоя начин на мислене и продължавам - влизам в гугъл - чуквам на името и ми излиза, че Христо Рашев е писал книги. Толкова. Нищо друго няма.
Имаме още нещо значи - освен име и години, вече съм научил, че Христо е написал и книги. Как обаче да съм сигурен, че Христо Рашев, писателят е Христо Рашев, добронамерен? Няма как.
Да предположим обаче, че е. И? Какво би трябвало да следва от това? Какво ми носи всичката тази, съгласи се, твърде оскъдна информация?
Всъщност, дори тя ми е излишна, защото аз мога да науча много повече за "добронамерен", (а не за "Христо Рашев") от начина по който пише, защото заетата моралната поза и стилът казват много повече.
Давам ти веднага конкретен пример - когато спориш с някого, имаш навика да не се обръщаш директно към него, а към някаква въображаема аудитория - бих могъл да предположа, че вероятно си се занимавал с преподаване. Мога да продължа с предположенията още разбира се, но не е това идеята.
Аз разбирам, че в този блог, ти си заел ролята на Катон Старши (което намирам по-скоро за симпатично), а за един "Катон" е важно хората да излизат с имената си.
Аз обаче не съм Катон, нито пък Гиндев - мойто име, никому нищо не говори.
Разбира се, щом представлява интерес за теб, чувствай се напълно свободен да "разкриваш" скритото (от блоговата общност) мое второ аз.
П.С. Вероятно сега ще кажеш, че ДС е влязло в дирите ти и ти прави досие, започвайки така: "Как уважаеми читатели, "Рамон-ът" ще знае че съм бил даскал, ако е, както се представя, обикновен разносвач на пици..." :))




цитирай
8. dobronameren - О, толкова много неистини и откровени тарикатщини има в коментара ти, Рамоне,
30.04.2017 17:42
че не ти отива да се правиш на глупав и дребен (като същност) българин. Какъвто не си! Аз написах, но ти не си му обърнал внимание: "Няма начин да ги скриете (обвързаностите си - бел.моя), защото скриването им работи срещу каузата по линията на която се обединявате." (коментар 2). Което "преведено" значи, че (образно казано) ако ти си разносвач на пици, на автомобила ти или на кокардата ти трябва да пише името на фирмата, произвела пиците, които разнасяш. Иначе кой ще ги купи, ако на етикета не пише производителя?! Моята заслуга (заслуга е силна дума), че съм прочел името на пицарията, чиито пици разнасяш, като "пицария Дончев". Да наречем "пицарията" на името на Сашо Дончев, макар, че знаейки какво работи С.Д., откога и при кого, мога сигурно да твърдя, че "БИТ-а" Дончев е само стопанистващ обекта, чиито пици разнасяш. Собственикът е друг и има цяла верига пицарии, ресторанти, барове и др. заведения. Убиха го в началото на октомври 1996, и "собствеността" се пое от наследилия го (което е правило в мафията) половин година по-късно. После демокрацията "го пенсионира", а властта поеха (но не я удържаха, защото Б.Б. и ГЕРБ ги изритаха) други едни негови другари. Имената им са известни всем, но ако искаш да видиш и снимките им, можеш да погледнеш последната страница на днешния вестник "Монитор" - 29/30 04.2017. Умен човек си и с връзки, затова повече няма да пиша.
Освен, ако настояваш да продължаваме да си говорим чии са пиците и кои ги разнасят.
цитирай
9. dobronameren - А сега за това кой съм аз - Христо Рашев
30.04.2017 18:16
Пак ще кажа: не ти отива да се правиш на наивен, ЗАЩОТО НЕ СИ НАИВЕН. Защо изразяваш съмнения, че между Х.Р - добронамерения и мен - действителния Х.Р. има разлика? От Гугъл не личало, казваш. О, да, но ако четеш (четете) постингите ми, в което съм много сигурен, би трябвало да си забелязал. че част от тях са точни цитати от книгите, които Гугъл приписва на "Христо Рашев". Елементарно, марксе. Представи си какви авторски права биха ме завъртяли, ако преписвах чужди книги и ги представях за свои.
Същите непроятности, които очакват тебе, ако, например, както твърдиш три дни след дискусията за Айн Ранд, проведена в "дамския" клуб на С.Д., на тебе ти хрумнали същите мисли и си ги споделил ей тъй, случайно, в блога. Бре, ненаиграли се лоли разни!
А може и да не съм прав - как се съди съди човек, който е написал за себе си само, че е Ramone?! Явно не може. Което какво значи? Че си тарикат, рамоне. Тарикат! Какъвто аз не съм. Аз имам ДОКАЗАНО ПРОВЕРИМО ИМЕ. За разлика от тебе.
Отделен по-философски проблем е защо един човек се прави на тарикат. Най-общият отговор: защото се надява по този начин да го излъже. Няма почти никаква разлика между тарикат и лъжец.
А специално за тарикати като тебе, утре ще публикувам предговора на МОЯТА КНИГА "Животът е заем". Да сравнявате, анализирате, мислите и в крайна сметка да изберете пред какопенкиното магаре отпред ли ще застанете или отзад. Само малко ще модифицирам оригиналното заглавие на книгата. Постингът ще се нарича " За заема, който получаваме с рождението си". Правя го, защото моят блог dobronameren.blog има структура в която първата буква на постинга има много голямо значение. Но това е "тайна" за която не пише в Гугъл. Иначе аз, криещия се според вас, съм я споменавал десетки пъти в постингите си.
Глупаци! Ама кого убеждавате с твърденията си, които са лъжливи, и това е елементарно проверимо?!
цитирай
10. ramone - ....
01.05.2017 13:50
Извинявай, но ако позволиш, ше се разпростря малко по нашироко.
Това, че Х.Р.-писателят има блог, където пише под ник „добронамерен” мога да предположа с голяма доза вероятност.
Нямах обаче предвид това, а че между нас (като личности) и това което пишем има разлика. Първото е това, което сме, а второто – това което искаме другите да мислят за нас. Първото е реалното, а второто е желаното. Възможно е двете да съвпадат (но никога на 100%), възможно е и обратното.
„Добронамерен” (никът, или ако предпочиташ Х.Р.) държи да бъде разпознаван като добронамерен (вече като качество) – обаче, ако питаш десет блогъра, девет от тях ще ти кажат, че си по-скоро злонамерен (и дори злобен). Ето ти веднага разминаване между същността и изразеното тук (реалното и желаното). Защото „добро и зло” са относителни и строго субективни понятия (както и истина и морал, впрочем. но ти не знаеш това).
Е, какъв си ти в крайна сметка – добронамерен или злонамерен?
Сега ще кажеш, че само „злите” те считат за зъл.
Аз обаче, знам че наистина не си злонамерен. И сега ще ти обясня защо. Защото аз съм те разгадал (по начинът, по който пишеш, защото аз умея да чета текст, но ти не - ако щеш вервай, но това което предполагаш, няма как да е по-далече от истината :).
Още преди да ми постнеш увода си, където казваш, че в светът има само добро и зло, аз го знаех вече.
В предния си коментар те оприличих с Катон!
Катон, драги добронамерен, е останал в историята като символ на краен морализъм и с фразата „Картаген трябва да бъде разрушен.”
И двамата с Катон имате една и съща представа за света – нека те поправя сега – и за двама ви светът се дели на „морално” и „неморално” (или както ти казваш „добро” и „зло”). Няма нищо друго извън тези две категории!
За Катон, Картаген е само символ (на неморалното), а твоят личен „Картаген” е комунизма.
цитирай
11. ramone - ...
01.05.2017 13:51
За Катон, моралното е Рим, а за теб – демокрацията.
Как разбирам това ли? Просто е – ти изобщо нямаш представа какво означава „демокрация”-т.е. ти влагаш в това някакъв собствен смисъл, който всъщност няма нищо. Демокрацията (според теб) е моралното (или „доброто”).
Ти обаче си твърдо убеден, че демокрацията е точно това, което ти смяташ че е. И ако тя е моралното („доброто”), кое тогава е неморалното („злото”)? Комунизма естествено...
Всичко изглежда добре, но се появяват хора, които считат, че демокрацията е нещо различно от това, което ти смяташ, че е.
Това те обърква (защото ти си убеден в правотата си). Затова веднага изобретяваш една трета категория – „тарикати” – тук влизат всички, които не са доброто, но не са точно и злото, макар че спадат към него). Мога да обясня, откъде си измислил точно този термин и какво точно влагаш в това, но тази категория не е толкова интересна засега.
Ще те сравня сега (за да ти го обясня още по-добре) със Савонарола – той също е краен моралист. Савонарола е искал да унищожи картините на Микеланджело, защото са неморални. Т.е., за Савонарола – всичко, което е неморално е неестетично, иначе казано - ако аскетичното е морално, то пищното е неморално. Т.е. той вкарва несъпоставим критерий за оценка (една картина може да е естетична, но неморална, както и обратното). Освен това е и несъотносим - нещо като крокодилът дълъг ли е или е зелен).
Нито „демокрацията” (или доброто) непременно е морална, нито „комунизма” (злото) непременно е неморален. Но това са твоите символи – „демократите” са морални, а „комунистите” – неморални.
Да обобщя сега – светът (в широк смисъл), според теб, е двуполюсен. Всичко за теб, може да се обясни чрез тези две категории.
Точно заради това, ти не умееш да мислиш абстрактно, а елементарно – ти мислиш ето така - ако Сашо Дончев е имал семинар за Айн Ранд на 3-ти април, а рамон-ът на 5-ти пусне пост за нея – значи между сашо и рамон-ът има връзка, от това правиш изводът, че рамон-ът не е този за когото се представя.
цитирай
12. ramone - ...
01.05.2017 13:53
Да се върнем обаче, към „моралното и неморалното” и защо казвам, че е по-точно от „добро и зло” (на което ти държиш).
Защото това, да напишеш истинското си име (вместо измислено) е въпрос на морал (както го разбираш ти), а не на добро и зло. Същото е и ако например казваш „здрасти” на икономиста (злото) – неморално е (но не е зло).
Ти си възприел ролята на съдник и затова никога не си позволяваш да казваш „здрасти” или да спориш с другомислещи – не е морално (според теб) „доброто” да поддържа нормални отношение със „злото”. Съдникът няма право да го прави – съдникът не е добър или лош, а морален или неморален, защото (се предполага, че) трябва да е безпристрастен...
Мога още много. Мога (въз основа на горното) и с приблизителна точност по години, да ти разкажа как е протекъл животът ти, но това вече ще е отвъд бон тонът и няма да го направя разбира се.
За десерт, и за да допълня някои неща към началото на коментара ми, ще ти предложа да хвърлиш едно око на един мой текст (извинявай за нескромността) от 23.04.2013, където... изненада... се мъдри и снимката на „аверът” на Сашо Дончев :))
Бъди здрав
цитирай
13. getmans1 - Дали някой разбра нещо от послед...
01.05.2017 22:27
Дали някой разбра нещо от последните два комента на Бай ДоброЗагубенвсебеси?
цитирай
14. dobronameren - Дрън-дрън, та пляс, Рамоне
02.05.2017 10:53
няма нужда да ходиш до Катон, Платон, Амон, Планшон или пък мене да пращаш при "аверът" на С.Д. ТОВА, което АЗ считам за Демокрация, е онова, което ДНЕС владее Света. Дали е зло? Само ти и твоите приятели (които наистина са девет от десет блогъра в ТОЗИ БЛОГ, за което Ние нямаме никаква вина) мислите за нашия Свят, че е зъл. Много интересно наблюдение: Допреди 30 години Вие, вашата доктрина, владеехте половината земно кълбо. Днес сте свити до една шеста и продължавате да намалявате. Ако сте прави, защо се случи и се случва така, че Светът ви изхвърля от употреба? Той, Светът, наистина е зъл, но само към Вас.
А за мен си познал, толкова, колкото един твой авер - freeoldmen, написа на 22.09.2013 в една моя "биография" 23 документирани със снимки "факти", от които нито едно нещо няма вярно. Ама нито едно! Да ви имам знанието и компетентността.
Единственото вярно у вас е неистовата злоба, омраза и мъст, които изпитвате към ДРУГИТЕ ЧОВЕЦИ, които не мислят като вас. И която неотклонно и неумолимо ви влече към сметището на Историята. Както "сте много", както "сте силни", че оглеждайте се, де, отвреме на време! Да не останете изненадани от развитието на сагата "Сашо Дончев", казано съвсем в частност.
цитирай
15. ramone - ми точно това имах предвид :)
02.05.2017 12:19
Ето ти я опозицията НИЕ - ВИЕ, чрез която тълкуваш светът.
И понеже очевидно не съм в твойто "НИЕ", веднага си ме пришил към "ВИЕ", дето чрез доктрината си сме владели половината свят преди 30 години :)
Къде и кога съм казвал, че демокрацията е зло? (аз и за комунизма никога не съм казвал, че е зло, впрочем)
Написах ти, че не знаеш какво е "демокрация", а влагаш свой собствен смисъл в нея (според теб демокрацията е "строй"). Заради това не знаеш, че иманентна и задължителна част от "демокрацията" е различието на мненията.
Както съм ти обяснявал и преди, "демокрацията" е само една част от по-широко понятие. Това понятие се нарича свобода.
Преди 30 години, Западът наричаше себе си не "демокрацията", а "свободния свят".
С други думи демокрацията НЕ "владее светът", защото демокрацията не е империя. Демократе!
Хвърлих едно око на фрийолдмен-а :) - нема нищо верно наистина, но пък няма и претенции да има - то е хумористична закачка (сполучлива, според мен).
Накрая бих си позволил да ти обърна внимание, ако е възможно да избягваш речи тип "...неотклонно и неумолимо ви влече към сметището на историята" - твърде напомня на "...колелото на историята се върти и ще се върти до..." - болшевишко е некак (ше прощаваш).
А, нале сме Божем демократи...
Това е засега от мен.


цитирай
16. dobronameren - Отново дрън-дрън та пляс, Рамоне, но и придружено с некои съображения
03.05.2017 10:59
Дрън-дрън: Аз съм бил разделял Света на НИЕ и ВИЕ, ти - не, и от тази гледна точка съм ви громял, Вас другите. Твърдял съм, че Комунизма е зло. Наричал съм Демокрацията "строй" и не съм знаел, че ней е присъщо различията на мненията, че другото й име било Свобода...
Пляс: За разлика от тебе, който не си делил хората на Наши и Ваши, но си склонен например да наричаш измислиците на Фрийчо за мен и за другите като мен "сполучлива хумористична закачка". Това включва ли неговите квалификации за Нас като "еврогейове", "сопа и Народен съд за вас"...? Да, разбира се и затова си написал, че за тебе комунизма "не е зло, впрочем". Демократе, демократе - не лъжи! "Невинно", разбира се, подменяйки например Наши думи за Демокрацията - че е СИСТЕМА за упраление - със СТРОЙ.
Некои съображения:
- Колелото на Историята наистина се върти, но разликата между Нас и оня престъпник Георги Димитров е огромна. Онзи твърди, че посоката на въртенето е към пълната победа на Комунизма, а Ние, че посоката е към изхвърлянето на сметището на същия този Комунизъм! Кое ти дава право, Рамоний, така грубо и невежо да пишеш? - Защото си от Димитровчета.
- Защо продължаваш да криеш името си? Споко, бе брато, Ние няма да те убием след като го научим. А да не би да има друга причина за това? Например, че от него ще стане ясно, че наистина си от Дончевците сашови.
- Твоите писаници са далеч по-грамотни и интелигентни от ония на простаците тип ОК3223. Но и двамата пеете в един хор. Не в Демократичния хор. Фатмака това може да го ласкае, но той не разбира понятието "бъдеще". На теб обаче определено ти вреди.
Дали пък не бъркам в последното твърдение? Веднага проверявам с един тест за твоето логическо мислене. В постинга фрийчов за мене (22.09.2013) от всичките 23 лъжливи "закачки", САМО ЕДНА е НЕВЪЗМОЖНО да се е случила и това я прави абсолютно доказуема лъжа. Коя е тя?

цитирай
17. getmans1 - :)))}))))})) А бе, случват се и ...
03.05.2017 23:03
:)))}))))}))
А бе, случват се и весели неща в blog !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1873198
Постинги: 669
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031