Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2017 14:50 - Какво да правим, за да имаме финансов успех
Автор: ladymillion Категория: Бизнес   
Прочетен: 229 Коментари: 0 Гласове:
1



 Така, след като се спрях на темата, какво да НЕ правим, сега ще се спра на темата "Какво да правим, за да имаме финансов успех". По тази щеготлива тема има изписани тонове книги и учебници, та аз нито ще съм първата, нито единстветната, която ще я подхваща... и все пак: Що е финансов успех и има ли той почва у нас? Това е въпроса - Да бъде или да не бъде? Че има почва у нас го доказват многото успешни бизнеси, които бяха създадени, но все пак, ако тепърва искаме да създадем нещо ново трябва много, ама много добре да си напишем домашното предварително. 
Първото и едно от основните неща, са да проверим има ли го този бизнес тука, кои са неговите най-големи представители и можем ли и ние да си намерим място под слънцето. ако отговорът е Да - смело напред!
След това трябва да проверим конкуренцията - т.е. по-дребните риби, тези до чието равнище искаме да се издигнем. Следва правилно разчитане на финансите за стартиране. Имаме ли ги тези пари, нямаме ли ги, ако ги нямаме откъде можем да ги вземем? И най-важното - стартирането на този бизнес ще ни осигури ли така мечтания финансов успех? Целта на всеки бизнес с минимум средства да изкара максимум печалба. И колкото по-голяма е разликата между вложените и получените средства, толкова по-голям е финансовият успех.
Един съвет, ако нямате финансите за стартиране на нов бизнес и мислите да вземете кредит от банка  - недейте! Вероятността да се набутате още на старта е много голяма. А пък да не забравяме, че този кредит трябва и да се връща... Та помислете за алтернативи.
Например:
1. у вас имате много стари вещи, останали от предците ви - правете снимки и ги продавайте- ще изкарате някакви пари, а и ще се отървете от стари и ненужни вещи...
2. събирайте багажа и отидете да работите в чужбина - поне преди седем години аз така направих... 
3. проявете креативност - какво бих могъл/могла да направя аз, за да изкарвам повече пари - тука наблягам на законните способи - на никой не му трябват проблеми със закона, а и всяка фирма, при назначаването на работа иска свидетелство за съдимост!!!...
4. четете, четете и пак четете - всяка прочетена книга на тема финанси ви носи бонуси и идеи какво бихте могли да направите и да стартирате като бизнес! ...
5. разчетете финансите си умно! - какво бихте могли да съкратите като разход и откъде другаде бихте могли да получите законен - наблягам на тази дума - доход. 






Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ladymillion
Категория: Бизнес
Прочетен: 3628
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930